Zoals Opgemerkt Airborne Forces Day

Zoals Opgemerkt  Airborne Forces Day
Zoals Opgemerkt Airborne Forces Day

Video: Zoals Opgemerkt Airborne Forces Day

Video: Zoals Opgemerkt  Airborne Forces Day
Video: Эти вещи не подбирайте с земли 2024, April
Anonim

Airborne Forces Day is een feestdag die wordt gevierd door miljoenen Russen die hebben gediend in de luchtlandingstroepen. 2 augustus 1930 is de dag van de vorming van de Russische luchtlandingstroepen. Deze datum is niet alleen belangrijk voor de parachutisten en wordt daarom met speciale plechtigheid gevierd.

Terwijl de Dag van de Luchtlandingstroepen wordt gevierd
Terwijl de Dag van de Luchtlandingstroepen wordt gevierd

In alle steden van Rusland worden traditionele evenementen gehouden om de Airborne Forces Day te vieren. Maar aangezien de hoofdstad van de luchtlandingstroepen Ryazan is, vinden hier de belangrijkste vieringen plaats. Demonstratielanding, sportwedstrijden tussen bataljons, optredens van atleten en gymnasten worden gehouden in het plaatselijke CSK-stadion.

In Moskou, St. Petersburg en andere steden van Rusland worden ter ere van de vakantie concerten, beurzen, festiviteiten en demonstratie-uitvoeringen van luchtlandingstroepen gehouden. Traditionele ontmoetingsplaatsen voor collega's in Moskou zijn Poklonnaya Gora, VVT's, TsKPiO im. Gorki. Bovendien is zwemmen in de fonteinen van de stad een veelvoorkomend vermaak van parachutisten tijdens een vakantie.

De Dag van de Luchtlandingstroepen valt samen met de herdenkingsdag van de Heilige Profeet Ilya, die wordt beschouwd als de patroonheilige van de Russische luchtmacht. In de Moskouse kerk van deze heilige worden een gebedsdienst en een liturgie gehouden.

Om de nagedachtenis van de gevallen parachutisten te eren, komen veteranen en regeringsleiders in verschillende steden van Rusland naar begraafplaatsen en monumenten. Op de Novodevitsji-begraafplaats in Moskou worden bloemen gelegd bij het graf van generaal Vasily Margelov, dankzij wie de luchtlandingstroepen hun huidige uiterlijk hebben gekregen. Deze legendarische commandant bracht de Russische parachutisten een sterke, onoverwinnelijke geest bij die hen nog steeds met een broederlijke draad bindt. Om deze reden noemen de parachutisten zichzelf 'de troepen van oom Vasya'.

Day of the Airborne Forces is echt een belangrijke gebeurtenis voor Rusland. Op de pleinen van alle steden klinkt trots het volkslied van de luchtlandingstroepen, met enthousiasme uitgevoerd door de "blauwe baretten". De parachutisten spreken, met schroom in hun hart, de woorden "Niemand behalve wij" uit, wat het motto is van de Airborne Forces. Keer op keer herinneren ze zich de dienst aan het Moederland, dat ondanks lange afstanden miljoenen mensen verenigt.

Aanbevolen: