Zoals Opgemerkt Door Zazhinki

Zoals Opgemerkt Door Zazhinki
Zoals Opgemerkt Door Zazhinki

Video: Zoals Opgemerkt Door Zazhinki

Video: Zoals Opgemerkt Door Zazhinki
Video: Strain Hunters Jamaica Expedition русский перевод и озвучка Гараж 2024, April
Anonim

Zazhinki is een oude Slavische feestdag van boeren. Gevierd eind juli wanneer de oogst begint. Op deze dag somden de boeren de resultaten van hun vele dagen werk op. We waren ons aan het voorbereiden op Zazhinki als op een grote vakantie.

Zoals opgemerkt door Zazhinki
Zoals opgemerkt door Zazhinki

Men geloofde dat als je Zazhinki doorbrengt, je zo'n gewas zult oogsten. Daarom probeerden ze deze feestdag groots en vrolijk te vieren. Vrouwen deden de algemene schoonmaak in het huis, mannen maakten de tuin schoon, maakten ruimte vrij in de schuren voor een nieuwe oogst.

Toen gingen de boeren het veld in om te zien of de tarwe rijp was. Ze gingen er ofwel 's morgens vroeg heen, voordat de zon opkwam, of 's avonds laat. Vroeger was het een traditie om de eerste oogst van geoogste aren niet in een schoof, maar apart, naast het meegebrachte voedsel naar het veld te doen. De volgende schoof werd genezen door de oudste vrouw in de familie. Hij heette "gaspodarok" en werd beschouwd als een verjaardag. Deze schoof was versierd met kruiden, bloemen, vastgebonden met mooie linten, en vervolgens naar huis gedragen en naast de iconen geplaatst. Men geloofde dat deze granen genezend zijn en veel ziekten kunnen genezen. Toen ze na Zazhinok naar huis terugkeerden, bedekten de boeren de tafel met een wit tafelkleed en maakten een feestelijk diner klaar. Ze organiseerden ook festiviteiten.

Veel moderne graantelers eren ook de Zazhinka-vakantie. Net als vele jaren geleden voeren ze alle vereiste ceremonies uit in het veld. Op deze dag organiseren boerderijen verschillende festivals, tentoonstellingen, beurzen gewijd aan het begin van de oogst. Landarbeiders worden uitgenodigd om deel te nemen aan wedstrijden voor de mooiste schoof of voor de meest wendbare maaier. Er zijn ook culinaire wedstrijden - wie maakt het lekkerste kwas en het originele brood. En gasten van het festival worden begroet met brood en zout, behandeld met verschillende gerechten. De vakantie gaat gepaard met muziek, zang, dans, volksspelen.

Na de luidruchtige pret beginnen de werkdagen bij de boeren. De volgende dag na Zazhinok gaan de oogstmachines het veld in en begint het oogsten - een van de meest cruciale periodes in het werk van de boeren.

Aanbevolen: