Hoe Te Ontspannen Na Het Werk

Inhoudsopgave:

Hoe Te Ontspannen Na Het Werk
Hoe Te Ontspannen Na Het Werk

Video: Hoe Te Ontspannen Na Het Werk

Video: Hoe Te Ontspannen Na Het Werk
Video: 1: Burn-out, depressie, overspannen of overwerkt? Help jezelf! 2024, April
Anonim

De meeste mensen weten, vreemd genoeg, helemaal niet hoe ze moeten rusten. Daarom is de ochtend voor velen de moeilijkste tijd van de dag. Het lichaam heeft eenvoudigweg geen tijd om aan kracht te winnen en sleept de zich opstapelende vermoeidheid van de ene dag naar de andere. En na een tijdje komen depressie, apathie, emotionele burn-out en andere problemen ergens vandaan. Hoe rust je na het werk?

Hoe te ontspannen na het werk
Hoe te ontspannen na het werk

instructies:

Stap 1

Voer voor jezelf een regel in: alle werkproblemen, agressie, problemen en dergelijke blijven buitenshuis. Nu stapte je over de drempel en achter hem waren alle problemen op het werk, driftbuien van de bazen en begonnen gesprekken met managers. In het begin zal het moeilijk zijn om over te schakelen, maar geleidelijk aan raak je eraan gewend.

Stap 2

Neem een warm bad. Warm water (37-38 graden) doet wonderen. Om het effect te versterken, 10 druppels ontspannende etherische oliën van patchouli, ylang-ylang, lavendel aan het bad toevoegen.

Houd er rekening mee dat u oliën niet rechtstreeks in het water kunt gieten. Eerst moeten ze worden verdund met melk of in zout worden gedruppeld. De tijd voor het nemen van zo'n geurig bad is 15-20 minuten.

Stap 3

Wrijf jezelf na het baden in met een droge badstof handdoek, trek comfortabele huiskleding aan en rust 30-40 minuten. Probeer gewoon rustig op de bank te liggen, gewikkeld in een deken en plaats een kat of hond (je kunt pluche gebruiken) naast je.

Stap 4

Heb een familiediner een half uur na uw bad. Voedingsdeskundigen adviseren om niet later dan 3-4 uur voor het slapengaan te eten - dan zal het lichaam tijdens de nachtrust niet overweldigd worden.

Stap 5

Kies voor je laatste maaltijd lichte, snel verteerbare en matig calorierijke maaltijden. Denk aan magere vis, gevogelte met een garnituur van groenten of kaaskoekjes met magere zure room.

Stap 6

Praat niet over problemen aan de familietafel. Dit is extreem ongezond. Houd uw dinergesprek ontspannen en vredig.

Stap 7

Doe na het eten iets rustigs. Kijk een romantische tv-film, lees een boek, chat met familieleden en huisdieren.

Stap 8

Ga anderhalf uur voor het slapen gaan wandelen. Laat het minstens 300-400 stappen rond het huis zijn, maar het is noodzakelijk om frisse lucht in te ademen voordat je naar bed gaat.

Stap 9

Ga niet later dan een uur voor middernacht naar bed. Voor het slapengaan de slaapkamer ventileren, kussens opkloppen en de dekens en lakens opschudden. Als je lavendel niet erg vindt, doe dan een druppel lavendelolie op je kussen. De pure, helende geur zal kalmeren en de zoetste dromen terugbrengen.

Aanbevolen: