Hoe Maak Je Een Brief Aan De Kerstman?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Brief Aan De Kerstman?
Hoe Maak Je Een Brief Aan De Kerstman?

Video: Hoe Maak Je Een Brief Aan De Kerstman?

Video: Hoe Maak Je Een Brief Aan De Kerstman?
Video: 10 Keer Dat De Kerstman Tijdens Kerst Op Camera Is Vastgelegd 2024, April
Anonim

Op oudejaarsavond wachten kinderen op wonderen en geschenken van de kerstman. De kinderen weten het: om een aardige grootvader het gewenste speelgoed te laten brengen, moet je hem van tevoren over je droom vertellen. U kunt de Kerstman niet bellen, maar u kunt wel een brief schrijven.

Hoe maak je een brief aan de Kerstman?
Hoe maak je een brief aan de Kerstman?

instructies:

Stap 1

Neem de tijd om je brief voor te bereiden. Dit kan het beste in een weekend begin december. Het is belangrijk dat jij en je kind in een goed humeur zijn en klaar zijn voor gezamenlijke creativiteit.

Stap 2

Vertel uw kind dat de Kerstman graag mooie en gedetailleerde brieven ontvangt. Hij leest ze eerst en vervult altijd de wensen van de auteur.

Stap 3

Bespreek de inhoud van de brief. Duw het kind onopvallend in de richting van het idee dat je niet alleen geschenken kunt eisen. Zeg hem: 'De kerstman wil weten hoe je dit jaar hebt doorgebracht, wat je hebt geleerd. Vertel ons over je prestaties, feliciteer de kerstman en Snow Maiden met de vakantie en vraag dan beleefd om een geschenk."

Stap 4

Als het kind kan schrijven, laat het dan zelfstandig schrijven. Nodig hem uit om te oefenen op een concept. Vertel me hoe je moeilijke woorden spelt, maar concentreer je niet op fouten. Laat het kind schrijven vanuit het hart, zonder schaamte of angst voor een negatieve beoordeling.

Stap 5

Voor een kind dat net letters leert, kun je grote omtrekken van woorden tekenen. Hij trekt ze over met een kleurpotlood of viltstift. Druk geen tekst af op een printer. Het is interessant voor het kind om zelf een brief aan de Kerstman op te stellen.

Stap 6

Bedenk hoe je de brief gaat versieren. De keuze hangt in de eerste plaats af van de wensen en mogelijkheden van het kind. Houdt hij van tekenen? Laat de brief dan uit twee delen bestaan: de tekst zelf en de illustratie. Beperk de fantasie van het kind niet. Hij zal verbeelden wat hij nodig acht: zijn gelukkigste dag, of een nieuwjaarsvakantie, of een cadeau waar hij van droomt.

Stap 7

Als het kind niet bevriend is met een penseel en verf, maak dan een brief met een applique. Knip een kerstboom, sneeuwvlokken, kerstspeelgoed (ballen, slingers, serpentijn, etc.) uit gekleurd papier. Wanneer het kind zal uitknippen, volgt u het proces: teken de contouren van objecten voor hem en geef hem een speciale schaar met afgeronde uiteinden.

Stap 8

Plaats alle elementen op een vel papier en maak een thematische afbeelding. Overweeg de applicatie zodat er voldoende vrije ruimte is voor de tekst. Neem papier in witte of pastelkleuren: blauw, geel, groen. Gebruik geen karton, het past moeilijk in een standaard envelop. Lijm alle applique-elementen zorgvuldig.

Stap 9

Als de lijm droog is, kan het kind een beroep doen op de kerstman. Aan het einde zal hij zijn naam, achternaam en leeftijd vermelden. U hoeft hier geen gedetailleerd adres in te vullen, dit vermeldt u op de envelop.

Stap 10

Vouw het bericht netjes op en plak het dicht. Als u van plan bent een brief te sturen naar de Russische residentie van Father Frost, moet u dit uiterlijk op 20 december doen. Schrijf het adres nauwkeurig en leesbaar op: 162390, Vologda Oblast, Veliky Ustyug, Father Frost's Mail. Geef uw huisadres en postcode op voor een antwoord.

Stap 11

Onthoud echter dat er veel brieven aan de kerstman zijn, hij heeft geen tijd om iedereen op tijd te beantwoorden. En u zult nog steeds de nieuwjaars "bestelling" van het kind zelf moeten vervullen.

Stap 12

Je kunt ook een brief naar de Kerstman sturen op een fantastische manier van je eigen uitvinding. Maak bijvoorbeeld samen met de baby een grappige sneeuwpop, geef hem een envelop en vraag hem deze persoonlijk bij de kerstman te bezorgen. In dit geval moet u ervoor zorgen dat het kind onder de kerstboom niet alleen een geschenkspeelgoed vindt, maar ook een antwoord op zijn brief.

Aanbevolen: