Hoe Wens Je Een Vrolijk Pasen?

Inhoudsopgave:

Hoe Wens Je Een Vrolijk Pasen?
Hoe Wens Je Een Vrolijk Pasen?

Video: Hoe Wens Je Een Vrolijk Pasen?

Video: Hoe Wens Je Een Vrolijk Pasen?
Video: Vrolijk pasen 2024, April
Anonim

Van alle christelijke feestdagen staat Pasen centraal en wordt beschouwd als de "koning der dagen" en de "vakantie der feestdagen". Paasochtend begint noodzakelijkerwijs met vakantiegroeten, felicitaties aan familie en vrienden en het geven van geschenken.

Paascadeaus
Paascadeaus

instructies:

Stap 1

Vanaf het begin van de paasnacht, en gedurende 40 dagen vanaf dat moment, vindt het zogenaamde "heilige kussen" -ritueel plaats. Wanneer ze elkaar ontmoeten, kussen mensen elkaar drie keer met de woorden "Christus is opgestaan!", Als antwoord "Waarlijk is opgestaan!", Terwijl ze de vreugde uitdrukken die deze gebeurtenis in elke orthodoxe christen wekt. Dit apostolische gebruik symboliseert liefde en universele vergeving, ter herinnering aan de opstanding van Jezus Christus en zijn overwinning op de dood.

Stap 2

Met moderne communicatiemiddelen kunt u familieleden of vrienden die op afstand wonen feliciteren, niet alleen in een telefoongesprek. Ze kunnen blij zijn met een muzikale ansichtkaart per e-mail of sms met felicitaties in verzen. Oprechte en oprechte woorden zullen de beste felicitaties zijn met de levengevende opstanding van Christus en deze dag vullen met de warmte van liefde en de kracht van christelijk geloof en hoop.

Stap 3

Familieleden en vrienden feliciteren met de heldere feestdag van Christus, mensen bereiden altijd geschenken van tevoren voor, en het belangrijkste is altijd een beschilderd ei geweest, ingewijd in de kerk. Het is een symbool van de opstanding van Christus vanaf het moment dat Maria Magdalena het ei aan de Romeinse keizer Tiberius overhandigde en het vreugdevolle nieuws van deze gebeurtenis bracht.

Stap 4

Naast de gebruikelijke eieren die aan de feesttafel worden gegeten, worden decoratieve items gemaakt van verschillende materialen als geschenken gepresenteerd, die lang in huis zullen blijven en met hun schoonheid zullen herinneren aan een goed doorgebrachte vakantie. Porseleinen, uit hout gesneden of gewoon prachtig versierde paaseieren zijn altijd te koop aan de vooravond van de vakantie, of u kunt zelf een ambacht maken van afvalmateriaal.

Stap 5

Op deze dag is een bezoek aan familie of vrienden niet compleet zonder een geurige en mooi versierde paastaart aan te bieden. Ook hij is het oudste symbool van de opstanding van Christus en de aanwezigheid van God in de hele wereld, zijn onvermoeibare zorg voor de hele mensheid.

Stap 6

Paasgroeten en -geschenken verschillen van die op een andere, zelfs een zeer belangrijke dag. Ze moeten in overeenstemming zijn met de volkstradities en een religieuze betekenis hebben. Op deze feestdag doen de kosten van het aanbod er niet toe, het belangrijkste is de spirituele inhoud. Voor volwassenen kan het een prachtig ingebonden bijbel zijn, of andere religieuze literatuur over het onderwerp Lives of the Saints.

Aanbevolen: