Hoe Wens Je Een Vrolijk Pasen

Inhoudsopgave:

Hoe Wens Je Een Vrolijk Pasen
Hoe Wens Je Een Vrolijk Pasen

Video: Hoe Wens Je Een Vrolijk Pasen

Video: Hoe Wens Je Een Vrolijk Pasen
Video: Vrolijk pasen 2024, Mei
Anonim

Pasen is de belangrijkste gebeurtenis van het jaar voor orthodoxe christenen. Op deze dag verheugen de gelovigen zich in de opstanding van Jezus Christus en de verlossing door hem van de hele mensheid van de dood en de gave van hoop op eeuwig leven. Deze geweldige vakantie heeft zijn eigen gebruiken en tradities.

Hoe wens je een vrolijk Pasen
Hoe wens je een vrolijk Pasen

instructies:

Stap 1

Ga naar de feestelijke eredienst op zaterdagavond. De priesters droegen de volledige waardigheid. Net voor middernacht kondigt een plechtig evangelie de nadering van het moment van de opstanding van Christus aan. Onder juichend klokgelui maken parochianen onder leiding van priesters een processie rond de kerk. Opmerkelijk is dat de kerkdienst door de eeuwen heen niet veel is veranderd en dat de aanwezigen in de kerk steevast vervuld zijn van een vrolijk, licht en enthousiast gevoel. De feestelijke dienst duurt tot de ochtend, waarna alle gelovigen elkaar beginnen te begroeten en zeggen: "Christus is verrezen!" en antwoordend: "Inderdaad is hij opgestaan!"

Stap 2

Heb een Paasfeest als je thuiskomt. Voor deze vakantie wordt een speciale traktatie bereid. Kleur hardgekookte kippeneieren van tevoren, bak taarten en kook Pasen. Traditioneel wordt een groot aantal cakes gebakken, zodat ze voldoende zijn om alle gasten te verwennen. Er worden veel eieren, boter en suiker in het cakedeeg gedaan. Met al deze ingrediënten kun je een zeer rijk deeg krijgen en kant-en-klare cakes blijven niet lang oud. Pasen wordt bereid met kwark en gedroogd fruit. Ben je geen culinair talent, koop dan alles wat je nodig hebt in de winkel of bestel in een restaurant.

Stap 3

De traditionele kleur van paaseieren is rood. Eieren die in één kleur zijn geverfd, worden kleurstoffen genoemd. Paaseieren zijn met de hand beschilderde eieren met verschillende patronen. Eieren kunnen worden geverfd in uienschilbouillon. Wil je niet knoeien met de schil? Koop dan speciale stickers of verf voor paaseieren. Op de feesttafel is naast speciale gerechten een overvloed aan vlees- en visproducten toegestaan.

Stap 4

Als je de Grote Vasten niet in acht hebt genomen, is het raadzaam om je ten minste een week voor Pasen te beperken in eten en vaker te bidden. Nadat u thuis het vasten heeft verbroken, bezoekt u uw familie en vrienden en feliciteert u hen met de heldere paasvakantie. Geef ze een taart en wat beschilderde eieren als cadeau. Dit is een dag van vreugde en geluk, probeer niet te vloeken en houd het gevoel van deze heldere vakantie in je ziel.

Aanbevolen: