Hoe Een Priester Een Vrolijk Kerstfeest Te Wensen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Priester Een Vrolijk Kerstfeest Te Wensen?
Hoe Een Priester Een Vrolijk Kerstfeest Te Wensen?

Video: Hoe Een Priester Een Vrolijk Kerstfeest Te Wensen?

Video: Hoe Een Priester Een Vrolijk Kerstfeest Te Wensen?
Video: F.C.De.Kampioenen.S11E04.Vrolijk.kerstfeest 2024, Mei
Anonim

Heb je besloten om een orthodoxe priester een vrolijk kerstfeest te wensen, maar vind je het moeilijk om een brief te schrijven of weet je niet hoe je hem persoonlijk moet feliciteren? Raadpleeg het kerkelijk protocol, dat niet zo strikt is als het op het eerste gezicht lijkt.

Hoe een priester een vrolijk kerstfeest te wensen?
Hoe een priester een vrolijk kerstfeest te wensen?

instructies:

Stap 1

Helaas is er voor het heldere feest van de geboorte van Christus geen aloude formule voor felicitaties (zoals bijvoorbeeld voor Pasen), daarom is het gebruikelijk zowel in correspondentie met een priester als in een persoonlijke ontmoeting met hem op deze dag om uw adres te beginnen met de woorden "Christus is geboren - verheerlijk!" ("Is geboren" is in dit geval geen vergissing, maar de kerkslavische versie van het woord "is geboren"). Met deze woorden begint de irmos (eerste strofe) van het eerste lied van de kerstcanon.

Stap 2

Bij het aanspreken van een priester in een brief of tijdens een bijeenkomst moeten de normen van het kerkelijk protocol worden nageleefd. Als u weet wie er in uw kerk diensten verricht - een priester of een aartspriester - noem hem dan, afhankelijk van de rang van de priester, "Uw Eerwaarde" of "Uw Eerwaarde". Daarna moet je de priester noemen. Maar je kunt hem geen gewone seculiere naam noemen. Het is nodig om bijvoorbeeld als volgt aan te spreken: "Vader Alexy" of "Vader John" (noodzakelijk in de Kerkslavische traditie, dat wil zeggen, niet "Alexei" en niet "Ivan"). Het is beter om het woord "vader" dat in de Russisch-orthodoxe circulatie wordt geaccepteerd, niet te gebruiken (in de tekst van felicitaties zal het passend zijn - "beste vader"), als u de priester niet persoonlijk kent.

Stap 3

Er zijn geen strikte regels voor de tekst van felicitaties. Onthoud echter dat je de priester niet feliciteert met zijn verjaardag, maar met vrolijk kerstfeest. Wens hem daarom geen persoonlijk voordeel. Het enige dat u in dit geval kunt schrijven is: "Ik wens (wens) u de hulp van God-Baby Christus bij uw goddelijke daden voor Zijn glorie." Het belangrijkste is dat uw felicitatiebrief oprecht is.

Stap 4

Het is beter om de felicitatie te beëindigen met de woorden: "Uw pelgrim (pelgrims)". Als je hem aanspreekt met een geschreven bericht, vermeld dan zeker de naam van de priester en zijn adrestitel op de envelop. Bijvoorbeeld, zoals dit: "Aan zijn eerwaarde vader Alexy Ivanov."

Stap 5

Als je een priester voor of na de dienst wilt feliciteren, bedenk dan dat je niet alleen hem, maar ook alle parochianen moet feliciteren.

Aanbevolen: