Hoe Een Vrolijk Kerstfeest Te Wensen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Vrolijk Kerstfeest Te Wensen
Hoe Een Vrolijk Kerstfeest Te Wensen

Video: Hoe Een Vrolijk Kerstfeest Te Wensen

Video: Hoe Een Vrolijk Kerstfeest Te Wensen
Video: F.C.De.Kampioenen.S11E04.Vrolijk.kerstfeest 2024, April
Anonim

Al duizenden jaren achter elkaar vieren mensen Kerstmis. Bovendien was deze feestdag eerder veel belangrijker dan het nieuwe jaar en had het veel interessante tradities. Tegenwoordig beginnen in elke orthodoxe kerk en kerk, in de nacht van 6 op 7 januari, de diensten.

Hoe een vrolijk kerstfeest te wensen
Hoe een vrolijk kerstfeest te wensen

instructies:

Stap 1

Ik hoop dat ook in uw gezin de geboortedag van Christus een waardige plaats krijgt. Kersttradities helpen je om je familie plechtig en oprecht te feliciteren. Natuurlijk moet je je huis of appartement inrichten. Het belangrijkste element in kerstversieringen zijn vuren twijgen, die zowel de feesttafel als de omringende ruimte versieren.

Stap 2

Bezoek de kerk met het hele gezin. Met kleine kinderen is het helemaal niet nodig om er 's avonds heen te gaan. Dit kan in de ochtend of middag van 7 januari. Voor elk gezinslid zal het naleven van deze traditie veel goeds brengen, een plechtige en feestelijke stemming toevoegen. In de kerk feliciteren mensen elkaar, omhelzen ze elkaar en wensen ze een vrolijk kerstfeest. Zet kaarsen in de tempel, geniet van de geur van kerkwierook. Het gevoel van iets mysterieus en spiritueels zweeft gewoon in de atmosfeer, dus de feeststemming zal je niet lang verlaten.

Stap 3

Op kerstnacht raden jonge meisjes. Ongehuwde meisjes kunnen samenkomen in hetzelfde huis en waarzeggerij uitvoeren, hun verloofde, hun lot ontdekken en gewoon plezier hebben. Op een feestelijke avond gaan mensen nog steeds als moeder naar huis, vooral op het platteland.

Stap 4

De feestelijke kersttafel mag er zijn, met precies twaalf verschillende lenteschotels erop. In het midden van de tafel staat het belangrijkste gerecht "sochivo", dat elke gastvrouw volgens haar eigen recept bereidt. In veel landen is de kersttafel moeilijk voor te stellen zonder vlees van pluimvee: eend, gans of kalkoen. Aan de kersttafel feliciteren alle familieleden elkaar en geven geschenken.

Stap 5

Op deze feestdag is het gebruikelijk om elke gast aan tafel uit te nodigen en hem oprecht en van harte te behandelen. Elke gast op deze avond is welkom, voor dergelijke onvoorziene bezoekers is het raadzaam om kleine geschenken voor te bereiden die hen plezier kunnen geven.

Stap 6

Steek kerstkaarsen aan, ze zijn traditioneel een belangrijk onderdeel van de wintervakantie. Eerder verdreven mensen met behulp van kaarsen de krachten van kou en duisternis uit hun huizen, dus op deze dag feliciteerden mensen elkaar en gaven ze prachtige kerstkaarsen. Kerstkaarsen zijn extra symbolen van de betekenis van Jezus Christus.

Aanbevolen: