Zoals Gebruikelijk Is De Dag Van De Atleet In Moskou

Zoals Gebruikelijk Is De Dag Van De Atleet In Moskou
Zoals Gebruikelijk Is De Dag Van De Atleet In Moskou

Video: Zoals Gebruikelijk Is De Dag Van De Atleet In Moskou

Video: Zoals Gebruikelijk Is De Dag Van De Atleet In Moskou
Video: Афины, Греция. Здесь есть не только Парфенон! Большой выпуск. 2024, April
Anonim

Elk jaar op de tweede zaterdag van augustus viert Rusland de Dag van de Atleet. Deze zeer populaire feestdag in de Sovjet-Unie komt nu in een stroomversnelling. In Moskou en andere steden van Rusland wordt de Dag van de Atleet gevierd met een verscheidenheid aan sportevenementen.

Zoals gebruikelijk is de Dag van de Atleet in Moskou
Zoals gebruikelijk is de Dag van de Atleet in Moskou

Moskomsport bereidt allerlei interessante programma's voor op de Dag van de Atleet. In de regel worden sportevenementen en wedstrijden gehouden in alle uithoeken van de hoofdstad. Iedereen kan meedoen aan traditionele estafettewedstrijden, volleybal- en minivoetbalwedstrijden, armworstelen, touwtrekken en nog veel meer. Het belangrijkste op deze dag is het massakarakter. Moskovieten ontmoeten elkaar op sportvelden, doen mee aan verschillende sporten, worden ziek en praten gewoon.

Zoals ze terecht grappen, overschaduwt Atletendag in Moskou Olympisch Londen in termen van het aantal wedstrijden. In 2012 begon het sportfestival om 9.00 uur en eindigde het laat in de avond.

De Dag van de Atleet begon in de hoofdstad met de traditionele International Run "Rusland", die plaatsvond langs de route "Luzhnetskaya Embankment - Frunzenskaya Embankment" en terug. De totale lengte van de afstand is 15 km, en de oudste en jongste deelnemers liepen de symbolische 2012 meter.

De afdelingen lichamelijke opvoeding en sport, stedenbouwkundig beleid en de Federatie van Vakbonden van Moskou hielden een festival voor fysieke cultuur en sport in Loezjniki, met onder meer volleybal-, atletiek-, kettlebell-heffen, minivoetbal, touwtrekken en vele andere sporten.

In het Sokol-stadion nabij het metrostation Kurskaya vond een amateur-familiesportbijeenkomst plaats. Het programma omvatte 11 sporten, evenals estafetteraces en wedstrijden voor kinderanimatie. Iedereen kon meedoen aan de Olympische Spelen.

Op de boulevards van Gogolevsky, Strastnoy, Tsvetnoy, Chistoprudny en op de Patriarchvijvers werden wedstrijden in schaken, dammen en andere bordspellen georganiseerd voor fans van tafelsporten.

's Avonds laat in Gorky Park werd de Athlete's Day afgesloten met een streetdance-festival, waar vertegenwoordigers van verschillende undergroundgemeenschappen hun vaardigheden demonstreerden.

Aanbevolen: