Zoals De Dag Van De Visser Wordt Gevierd In Rusland

Zoals De Dag Van De Visser Wordt Gevierd In Rusland
Zoals De Dag Van De Visser Wordt Gevierd In Rusland

Video: Zoals De Dag Van De Visser Wordt Gevierd In Rusland

Video: Zoals De Dag Van De Visser Wordt Gevierd In Rusland
Video: Rusland viert 'Dag van de Overwinning' 2024, April
Anonim

De aanwezigheid van een groot aantal rivieren, zeeën en meren op het grondgebied van Rusland heeft geleid tot wijdverbreide visserij in ons land. Van oudsher is vissen een van de belangrijkste bezigheden van het Russische volk. Gaandeweg ontstonden er speciale groepen mensen - beroepsvissers die steden en dorpen van heerlijke vis voorzagen.

Zoals de Dag van de Visser wordt gevierd in Rusland
Zoals de Dag van de Visser wordt gevierd in Rusland

De visserij, die niet alleen de productie van zee- en riviervis omvat, maar ook van andere levende wezens die in het aquatisch milieu leven, is een van de leidende industrieën in Rusland en vormt het belangrijkste exportartikel. Voor industriële doeleinden wordt gevist om de bevolking ervan te voorzien, evenals voor de productie van visolie.

Voor het eerst werd de vakantie van de visser officieel gevierd in de jaren 20 van de vorige eeuw. Vandaag wordt in Rusland elke tweede zondag van juli de Dag van de Visser gevierd in Rusland. Deze datum werd officieel vastgesteld door het decreet van het presidium van de Opperste Sovjet van de USSR van 1 oktober 1980.

In de Sovjet-Unie werd deze dag in het hele land gevierd als een geweldige professionele en gezinsvakantie. Op de pleinen van steden en kleine nederzettingen werden massale festiviteiten gehouden, sportwedstrijden en grote kostuumoptredens in de stadions.

Tegenwoordig wordt de vakantie van de visser in ons land niet minder wijdverbreid gevierd, vooral in grote kuststeden zoals Moermansk, Arkhangelsk, Vladivostok, Astrachan, Petropavlovsk-Kamchatsky, enz. Op deze dag verzamelen Russische vissers zich aan de oevers van rivieren, meren, zeeën en andere wateren om actief te vissen en hun vaardigheden te demonstreren. Wedstrijden van amateur- en professionele vissersteams worden traditioneel gehouden op de dag van de visser. Bovendien worden de winnaars uitgereikt in een grote verscheidenheid aan nominaties: de grootste vangst, de grootste en kleinste vis, de meest uiteenlopende samenstelling van de vangst, enz.

Op de dag van de visser kun je iedereen feliciteren die hun leven met vissen heeft verbonden - medewerkers van milieuinspecties, viskwekerijen, ichtyologen, medewerkers van speciale visverwerkingsbedrijven, maar ook vrienden en kennissen die dol zijn op recreatievisserij.

Aanbevolen: