Omdat De Dag Van De Tanker In Rusland Wordt Gevierd & Nbsp

Omdat De Dag Van De Tanker In Rusland Wordt Gevierd & Nbsp
Omdat De Dag Van De Tanker In Rusland Wordt Gevierd & Nbsp

Video: Omdat De Dag Van De Tanker In Rusland Wordt Gevierd & Nbsp

Video: Omdat De Dag Van De Tanker In Rusland Wordt Gevierd & Nbsp
Video: Rusland viert 'Dag van de Overwinning' 2024, Mei
Anonim

Volgens het decreet van de president van de Russische Federatie nr. 549 wordt de Dag van de Tankman gevierd op de tweede zondag van september ter ere van de grote verdiensten van de gemechaniseerde en gepantserde troepen tijdens de Grote Patriottische Oorlog. Op deze dag worden er in heel Rusland verschillende thematische evenementen gehouden.

Hoe de Dag van de Tankman wordt gevierd in Rusland
Hoe de Dag van de Tankman wordt gevierd in Rusland

Het eerste decreet over de viering van de Tankman's Day werd eind jaren 40 van de vorige eeuw door de regering uitgevaardigd. In 1944, op de tweede zondag van september, wisten tanktroepen tijdens de Grote Patriottische Oorlog een doorbraak te maken in de verdediging van de vijand en het offensief van de vijand te stoppen.

In 2012 zijn er feestelijke evenementen gepland in Izhevsk. De viering van de Dag van de Tankman begint op 9 september om 10.00 uur in het park bij het "Paleis van Kinderkunst van Izhevsk". Het programma van het evenement omvat felicitaties aan veteranen, het algemeen leggen van boeketten in de IS-3-tank, evenals een concertprogramma met deelname van leerlingen van het "Palace of Children's Art". Ook bij dit evenement zullen activisten van de publieke organisatie van veteranen "Combat Brotherhood" aanwezig zijn.

Getimed om samen te vallen met de Dag van de Tanker en al traditionele evenementen zijn gepland voor 9 september en in Chelyabinsk. Ze worden gehouden van 12.00 tot 16.00 uur achter het Centraal Stadion.

Het programma omvat een concert van beroemde creatieve teams van de stad, een proefrit van ATV's, een wedstrijdprogramma met een trekking van waardevolle prijzen. Het is de bedoeling om een speeltuin en schminken voor kinderen te organiseren. De vakantie omvat ook creatieve workshops, waarin iedereen iets nieuws en unieks kan leren. Met behulp van de nieuwste technologieën kunnen de deelnemers aan het festival "Tanchiki" spelen op de X-Вox-console. Ook op deze dag kunnen gasten van de vakantie een luchttank in de lucht observeren.

De organisatoren van het evenement in Chelyabinsk streven er elk jaar naar om de tankers uit hun geboorteplaats met aandacht te eren, om het belang van militair-patriottische educatie en een gezonde levensstijl te benadrukken. Daarom wordt de vakantie gehouden onder het motto: "Kracht, snelheid, kracht - we zijn onoverwinnelijk!" De koks beloven alle gasten van het evenement te trakteren op de soldatenpap uit de veldkeuken met vlees en hete thee.

Aanbevolen: