Als De Dag Van De Slag Bij Zalgiris Wordt Gevierd & Nbsp

Als De Dag Van De Slag Bij Zalgiris Wordt Gevierd & Nbsp
Als De Dag Van De Slag Bij Zalgiris Wordt Gevierd & Nbsp

Video: Als De Dag Van De Slag Bij Zalgiris Wordt Gevierd & Nbsp

Video: Als De Dag Van De Slag Bij Zalgiris Wordt Gevierd & Nbsp
Video: Slag bij Huis van Hilde te Castricum 2024, Mei
Anonim

Elk jaar wordt in Polen de dag van de Slag bij Zalgiris (of Grunwalde in het Duits) gevierd. Deze belangrijkste slag om de geschiedenis van het land vond plaats op 15 juli 1410, de overwinning daarin werd beslissend in de oorlog tussen het vorstendom Litouwen en Polen enerzijds en Duitsland (de Duitse Orde) anderzijds.

Terwijl de dag van de slag bij Zalgiris wordt gevierd
Terwijl de dag van de slag bij Zalgiris wordt gevierd

De Duitse Orde bezette het grondgebied van Samogitia (nu maakt het deel uit van Litouwen), en het doel van de oorlog was de terugkeer van deze landen door Litouwen. Als gevolg hiervan werden de kruisvaarders volledig verslagen, deze overwinning was erg belangrijk voor Polen. Voor de 500e verjaardag van de slag werd in het centrum van Krakau (de historische hoofdstad van Polen) een monument opgericht om deze overwinning te symboliseren.

In de velden bij het dorp Grunwald, in het noordwesten van Polen, wordt sinds 1998 elke zomer een historische reconstructie van de strijd uitgevoerd. Duizenden middeleeuwse geliefden in historische kostuums komen van over de hele wereld om deel te nemen aan deze grootschalige re-enactment van de strijd tussen de kruisvaarders en de oosterse volkeren. Wedstrijden en gevechten duren meerdere dagen, duizenden toeristen worden getuigen en deelnemers van oude evenementen.

Ridderlijke broederschappen uit Litouwen, Polen, Duitsland, Italië, Finland, Frankrijk, Slowakije, Tsjechië, Rusland, Wit-Rusland, Oekraïne en zelfs de VS nemen deel aan de historische show. 15 juli is een mooie zomerdag, erg handig voor het organiseren van een massale toeristische vakantie in de natuur. Dankzij de reeds opgedane ervaring wordt de reconstructie van de Slag om Grunwald elk jaar gedetailleerder, zelfs kleine details en gebeurtenissen van die verre slag worden nagebouwd.

Op de Gründwald Fields wordt een echt middeleeuws kamp opgezet. Witte tenten, ridders in glanzende wapenrustingen, hun bedienden, meisjes met petten, kooplieden, ambachtslieden - dit alles geeft een complete indruk van reizen in de tijd. Ook wordt hier een beurs gehouden, waar iedereen kledingstukken, sieraden en antieke wapens kan kopen. Naast de reconstructie van veldslagen, meten ridders hun kracht in botsingen met een lang zwaard, boogschieten en worden er toernooien gehouden.

De presidenten van Polen en Litouwen, evenals andere prominente figuren van deze landen, nemen deel aan de plechtige evenementen. Ze feliciteren hun volkeren met de overwinning in de grote gemeenschappelijke strijd, de eenheid van de Poolse en Litouwse volkeren 600 jaar geleden verenigde alle volkeren van Oost- en Midden-Europa, die grotendeels het lot van deze landen en heel Europa bepaalden.

Aanbevolen: