Welke Datum Zal Kurban Bayram Zijn?

Inhoudsopgave:

Welke Datum Zal Kurban Bayram Zijn?
Welke Datum Zal Kurban Bayram Zijn?

Video: Welke Datum Zal Kurban Bayram Zijn?

Video: Welke Datum Zal Kurban Bayram Zijn?
Video: Ошибки во время Курбан-байрам! 2024, Maart
Anonim

Eid al-Adha is een van de belangrijkste islamitische feestdagen. Het wordt gevierd op de 10e van de maand Dhu'l Hijjah volgens de islamitische kalender. In 2014 wordt Eid al-Adha gevierd op 4 oktober.

Eid al-Adha in Moskou
Eid al-Adha in Moskou

Wat betekent Kurban Bayram?

De geschiedenis van Eid al-Adha is geschreven in het heilige boek van moslims - de Koran. Profeet Ibrahim zag in een droom de boodschapper van Allah Jabrail, die hem vroeg zijn oudste zoon te offeren. Toen de vader en zoon zich echter verzoenden en klaar waren om het offer te brengen, stopte Allah Ibrahim en verklaarde het offer onnodig. De profeet offerde een lam. Sindsdien is voor moslims de rite van aanbidding van God het slachten van het offerdier geweest. Deze dag werd bekend als Eid al-Adha, wat de feestdag van het offer betekent.

Het slachtoffer kan een koe, stier, kameel of ram zijn. Het dier moet zes maanden oud en gezond zijn, zonder zichtbare gebreken. U kunt ook een offer brengen namens de overledene. Het vlees van het dier is verdeeld in drie delen: een voor de traktatie, de tweede voor de armen en de derde voor de gelovige zelf.

Hoe Eid al-Adha wordt gevierd

Vóór het begin van Eid al-Adha, vasten vrome moslims gedurende 10 dagen. En drie weken voor het offer houden ze op met het organiseren van vieringen, het aantrekken van nieuwe kleren en het knippen van hun haar.

De avond voor de vakantie met de gelovige moet in gebed worden doorgebracht. Tijdens Bayram en gedurende de volgende drie dagen na elk gebed, is het raadzaam om takbir uit te voeren - om Allah te prijzen. Takbir wordt gelezen in moskeeën, huizen, op straat. Vrouwen zouden dit in stilte moeten doen, terwijl mannen kunnen voorlezen.

Op deze dag dienen moslims vroeg op te staan, een volledig bad te nemen, hun haar en nagels te knippen en nette kleding aan te trekken. Na het ochtendgebed is het gebruikelijk om naar de begraafplaats te gaan en gebeden voor de doden te lezen. Het offerritueel begint na een bezoek aan de graven.

Na het offer beginnen moslims aan een rituele maaltijd, waarvoor zoveel mogelijk arme en hongerige mensen worden uitgenodigd. Alcoholgebruik is ten strengste verboden op Eid al-Adha. Dronkenschap op deze dag wordt beschouwd als een speciale bespotting en godslastering tegen de principes van de islam. Op een feestdag is het gebruikelijk om geschenken aan vrienden en familieleden te geven, om ze te bezoeken.

Eid al-Adha in Moskou

Elk jaar wordt de Moskouse Kathedraalmoskee het middelpunt van de vakantie in de Russische hoofdstad. Gelovigen kunnen ook een bezoek brengen aan de herdenkingsmoskee op Poklonnaya Gora, de historische moskee aan de Bolshaya Tatarskaya-straat, de Inam- en Yardyam-moskeeën, die zich in het spirituele en educatieve complex Otradny bevinden. Het stadsbestuur wijst een speciaal offergebied toe. In de afgelopen jaren is een dergelijke site georganiseerd in het dorp Satino-Tatarskoye, het district Podolsk, in de regio Moskou.

Aanbevolen: