Wat Zal De Vakantiekalender In Rusland Zijn In

Inhoudsopgave:

Wat Zal De Vakantiekalender In Rusland Zijn In
Wat Zal De Vakantiekalender In Rusland Zijn In

Video: Wat Zal De Vakantiekalender In Rusland Zijn In

Video: Wat Zal De Vakantiekalender In Rusland Zijn In
Video: Vakantie Rusland 2017 2024, April
Anonim

In 2017 hebben Russen relatief korte (negen dagen) nieuwjaarsvakanties, maar het aantal "lange weekenden" zal toenemen. Het land kent vierdaagse rustperioden in februari en mei en drie "verbeterde" driedaagse weekenden in april, juni en november; er worden echter geen "werkzaterdagen" verwacht in 2017.

Wat zal de vakantiekalender in Rusland zijn in 2017
Wat zal de vakantiekalender in Rusland zijn in 2017

Hoe zullen we rusten op nieuwjaarsvakantie in 2017?

Lange wintervakanties voor Russen zijn al een gewoonte geworden: tot en met 2004 waren alleen de 1e en 2e dag niet-werkdagen, en sinds 2005 wordt de algemene viering van het nieuwe jaar en Kerstmis in het land voortgezet van 8 tot 12 dagen, afhankelijk van welke dagen van de week overeenkomen met officiële feestdagen.

In 2017 zullen de nieuwjaarsvakanties in Rusland relatief kort zijn: ze zullen slechts 9 dagen duren, beginnend op 31 december 2016 (zaterdag) en eindigend op zondag 8 januari. Sterker nog, één werkweek plus het daaraan verbonden weekend.

Hoe we rusten voor het nieuwe jaar in 2017 in
Hoe we rusten voor het nieuwe jaar in 2017 in

De eerste werkdag in januari is de negende. De schoolwintervakanties eindigen op dezelfde dag. Kinderen in de traditionele vierkwartregeling beginnen op zondag 25 december een week eerder met rusten dan volwassenen; op scholen, waar de periodes van studie en rust worden afgewisseld volgens het "5 + 1"-systeem, zal de tijd van de winterrust voor kinderen hetzelfde zijn als voor hun ouders - de eerste week van januari.

In overeenstemming met de wetten van het land, als de feestdagen samenvallen met het weekend, moet de rustdag worden "gecompenseerd" door het weekend over te hevelen naar een andere dag gedurende het jaar. In 2017 stelde het ministerie van Arbeid twee vrije dagen in januari voor om ze als volgt te "combineren":

  • 1 januari (zondag) - op 24 februari (vrijdag),
  • 7 januari (zaterdag) - op 8 mei (maandag).

Het weekend uitstellen naar 23 februari

De viering van Verdediger van het Vaderland Dag in 2017 valt op donderdag. Vanwege de extra vrije dag, uitgesteld vanaf 1 januari, wordt deze feestdag samengevoegd met het volgende weekend.

Zo zullen de Russen vóór de "mannenvakantie" een recordbrekende werkweek hebben voor 2017 (twee volledige werkdagen plus een verkorte pre-vakantiewoensdag), terwijl er op 23 februari in Rusland vier dagen op rij zullen zijn:

  • 23 februari, donderdag - eigenlijk een feestdag;
  • 24 februari, vrijdag - vrije dag, uitgesteld vanaf 1 januari;
  • 25 en 26 februari, zaterdag en zondag zijn vaste weekenden.

Hoe we rusten op 8 maart in 2017 in Rusland

Internationale Vrouwendag in 2017 was de enige feestdag die tijdens de werkweek werd gevierd. 8 maart valt op woensdag en er zijn geen weekenden in deze periode.

Daarom zullen felicitaties aan vrouwen met de vakantie strikt "van dag tot dag" worden gehouden en zal de werkweek worden verdeeld in twee tweedaagse werkperiodes met één vrije dag ertussen. De enige opluchting is 7 maart, op de dag voor de vakantie mag je nog eerder van je werk vertrekken (dit wordt met een uur ingekort).

Hoe we rusten op 8 maart in 2017
Hoe we rusten op 8 maart in 2017

Weekendtransfers tot meivakantie - 2017

Mei is de meest veelbewogen maand, de dag van de lente en arbeid en vieringen gewijd aan de dag van de overwinning vallen erop. In 2017 is de "eerste mei" drie dagen en op 9 mei heeft het land een minivakantie van vier dagen.

De feestdag van 1 mei 2017 valt op maandag, uiteraard aansluitend op het voorgaande weekend. Zo zal de rust op de Dag van de Lente en Arbeid in Rusland drie dagen op rij zijn, van zaterdag 29 april tot 1 mei. Daarna volgt een kortere vierdaagse werkweek, gevolgd door een nieuwe periode van algemene rust van werk en studie.

De feestdag op 9 mei valt volgens de kalender op dinsdag. Tegelijkertijd werd de "kerstdag" die op 7 januari viel, uitgesteld tot maandag. Dus, op de verjaardag van de overwinning in 2017, rust Rusland vier dagen op rij - van zaterdag (6 mei) tot dinsdag.

Hoe we rusten in juni 2017 op de Dag van Rusland

De enige officiële feestdag in de zomermaanden in het land is 12 juni, wanneer Rusland Dag wordt gevierd. In 2017 valt deze datum op maandag en zijn er in deze periode geen weekendtransfers.

Zo duurt de junivakantie drie dagen - van 10 tot 12 (van zaterdag tot maandag).

Feestdagen in juni 2017
Feestdagen in juni 2017

Hoe zullen we rusten op 4 november?

Op 4 november viert Rusland plechtig de Nationale Eenheidsdag, die de novembervakantie van het Sovjettijdperk verving.

In 2017 valt deze dag op zaterdag. In dergelijke gevallen wordt de vrije dag in Rusland meestal uitgesteld tot de volgende maandag na de feestdag. Ook dit jaar zal dit gebeuren. Zo zullen de feestdagen van november 2017 in Rusland ook drie dagen duren - van zaterdag tot maandag, van de 4e tot de 6e.

Aanbevolen: