Wat Zou De Bruidsschat Van De Bruid Moeten Zijn?

Inhoudsopgave:

Wat Zou De Bruidsschat Van De Bruid Moeten Zijn?
Wat Zou De Bruidsschat Van De Bruid Moeten Zijn?

Video: Wat Zou De Bruidsschat Van De Bruid Moeten Zijn?

Video: Wat Zou De Bruidsschat Van De Bruid Moeten Zijn?
Video: Lied van de bruid ... 2024, April
Anonim

Tegenwoordig is de lange traditie van het achterlaten van de bruidsschat voor de bruid niet volledig bewaard gebleven. Velen zijn niet bang voor het ontbreken van een bruidsschat, en sommigen denken niet eens aan een dergelijk fenomeen, aangezien het een overblijfsel uit het verleden is. De traditie wordt getransformeerd en krijgt een andere uitdrukking.

Wat zou de bruidsschat van de bruid moeten zijn?
Wat zou de bruidsschat van de bruid moeten zijn?

Een moderne uitdrukking van traditie

Als tegenwoordig een traditionele bruidsschat aan een bruid wordt "gegeven", bestaat deze meestal uit de meest noodzakelijke items. Jonggehuwden beginnen in de meeste gevallen een leven samen gescheiden van hun ouders, ze missen eenvoudige, maar noodzakelijke dingen voor het gewone leven. Daarom moet de bruidsschat, indien mogelijk, de behoefte aan dergelijke dingen bevredigen, waardoor het leven onmerkbaar comfortabeler en overzichtelijker wordt.

In de eerste tijd van het leven samen zullen jongeren vaak gasten ontvangen, dus het is goed voor de bruid om vooraf een mooi tafelkleed en een set servetten te hebben. Dit zorgt zelfs in een krappe keuken voor de nodige gezelligheid, als het jonge gezin nog geen eigen woonkamer met een grote tafel heeft gekregen.

Uiteraard heb je keukengerei nodig om gasten te ontvangen. Het moet een goede set bestek zijn (vaak erven bruiden het van hun grootmoeders), borden, potten en pannen, glazen en kristallen schalen, mokken, enz. Het punt is niet dat een jonge vrouw vanaf het begin van het leven samen moet wennen aan het werken in de keuken, maar dat het de pasgehuwden in de eerste maanden voortdurend ontbreekt aan basisdingen om gasten te ontvangen.

Traditioneel omvatte de bruidsschat beddengoed - lakens, dekbedovertrekken, kussenslopen. Het is redelijk om deze gewoonte ook nu nog te behouden. Tegenwoordig is de keuze aan beddengoedsets zo groot en gevarieerd dat je zowel qua uiterlijk als qua prijs het meest geschikte voor jezelf kunt kiezen.

Natuurlijk worden tegenwoordig allerlei apparaten vaak als bruidsschat achtergelaten: huishoudelijke apparaten (koelkast, fornuis, magnetron, strijkijzer, wasmachine, tv, vaatwasser, enz.), Computers, telefoons, enz. Deze dingen die een specifieke functie vervullen, zullen gemakkelijk hun plaats innemen in het opkomende leven.

Ten slotte kan, net als in de oudheid, een geldelijke bruidsschat worden achtergelaten voor de bruid. De voordelen en het gemak hiervan liggen voor de hand: jongeren kunnen zelfstandig over hun geld beschikken en beslissen wat ze eerst nodig hebben.

Kenmerken van het opstellen van een bruidsschat

Misschien moet een moderne bruidsschat in de eerste plaats ongebruikelijk of uniek zijn. Het is onwaarschijnlijk dat jonge mensen echt blij of gerustgesteld en getroost zullen zijn door de aanwezigheid van een enorme hoeveelheid huishoudelijke apparaten. Bovendien krijgen pasgetrouwden heel vaak als cadeau van vrienden en familie die dingen die ze al hebben. En het leven van een nieuw gezin begint met twee koelkasten en identieke tv's. Om herhaling te voorkomen, moeten items voor de bruidsschat zeer zorgvuldig en verantwoord worden geselecteerd. Sommige kunnen met de hand worden gemaakt (bijvoorbeeld handdoeken en servetten). Het hoofddoel van de bruidsschat is niet om het leven na de bruiloft te vullen met banale voorwerpen, maar om de eerste maanden van het leven samen op te fleuren en de meest eenvoudige alledaagse problemen te helpen voorkomen.

Aanbevolen: