Cadeaus Kiezen Voor Bedrijfsmedewerkers

Inhoudsopgave:

Cadeaus Kiezen Voor Bedrijfsmedewerkers
Cadeaus Kiezen Voor Bedrijfsmedewerkers

Video: Cadeaus Kiezen Voor Bedrijfsmedewerkers

Video: Cadeaus Kiezen Voor Bedrijfsmedewerkers
Video: 50+ cadeau ideeën voor IEDEREEN *ultieme cadeau gids* 2024, Mei
Anonim

De traditie van het geven van geschenken aan werknemers kwam uit de Verenigde Staten. De eerste president van Amerika, George Washington, bedankte alle deelnemers aan zijn verkiezingscampagne: ieder kreeg een klein souvenirtje. Aan het begin van de twintigste eeuw was het wijdverbreid om geschenken te geven aan werknemers van sommige bedrijven. Deze traditie kwam begin jaren 90 naar Rusland, toen de markteconomie de geplande verving. Sommige bedrijven en organisaties hebben veel voordelen gevonden in deze traditie en houden zich er al meer dan tien jaar aan vast.

Hoe cadeaus voor bedrijfsmedewerkers te kiezen
Hoe cadeaus voor bedrijfsmedewerkers te kiezen

Wel of niet cadeaus geven aan de medewerkers van het bedrijf?

Het wel of niet geven van geschenken aan uw collega's is al vrijwillig. En als u al hebt besloten om uw medewerkers tevreden te stellen, probeer deze kwestie dan met volledige verantwoordelijkheid te benaderen, want het heden zelf moet oprecht en nuttig zijn in de toekomst. Als het niet mogelijk is om zelf geschenken te kiezen, of als u twijfelt aan de juistheid van de keuze, kunt u hulp vragen aan een persoon die bekend is met de gewoonten en smaken van ten minste enkele van uw collega's.

Meestal wijst het bedrijf geld toe voor goedkope geschenken: van 100 tot 500 roebel. Met dit geld kun je souvenirs kopen, zoals sleutelhangers, mokken en andere kleine dingen. Na dergelijke geschenken hebben sommige werknemers alleen een onaangename nasmaak dat ze werden onderschat en er met een simpele snuisterij vandoor gingen. Om dergelijke fouten niet te herhalen, is het allereerst noodzakelijk om te onthouden dat werknemers werken voor het welzijn van het bedrijf, dus het bedrijf moet zijn werknemers laten zien dat het zich hen herinnert, hun bijdrage aan zijn welvaart waardeert en is bereid hen hiervoor te bedanken.

Goedkope souvenirs kun je beter niet als cadeau gebruiken. Ze kunnen alleen worden gebruikt als prijs bij wedstrijden die worden gehouden op bedrijfsevenementen van het bedrijf.

Wat te geven aan collega's?

Geschenken voor werknemers kunnen worden ingedeeld naar type: incentives en dankbaarheid aan individuele werknemers, incentives aan slechts één of meerdere afdelingen, geschenken voor jubilea en verjaardagen, geschenken voor algemene feestdagen.

Voor de feestdagen kunnen meisjes hun collega's bloemen en champagne geven, en mannen - goede cognac of whisky. Om een jonge medewerker, die zich in korte tijd al heeft weten te profileren als excellent specialist, aan te moedigen, wordt gekozen voor een voordelig, zakelijk geschenk, dat hoop uitspreekt op bijvoorbeeld langdurige betrouwbare samenwerking en professionele groei, hoogwaardig briefpapier van trendbedrijven.

Een werknemer die een deel van zijn leven aan het bedrijf heeft gegeven, op zijn of haar jubileum of op het jubileum van het bedrijf, kan een ticket voor een resort of een cadeaubon voor de aankoop van eventuele huishoudelijke apparaten krijgen.

Niet te duur, maar handig voor werk of vrije tijd, souvenirs met het campagnelogo zijn goed als je cadeaus moet geven aan het hele team. En vergeet niet dat deze leuke kleine dingen mensen dichterbij en vriendelijker maken.

Aanbevolen: