Cadeaus Voor Lerarendag: Een Boeket Kiezen Volgens De Regels

Cadeaus Voor Lerarendag: Een Boeket Kiezen Volgens De Regels
Cadeaus Voor Lerarendag: Een Boeket Kiezen Volgens De Regels

Video: Cadeaus Voor Lerarendag: Een Boeket Kiezen Volgens De Regels

Video: Cadeaus Voor Lerarendag: Een Boeket Kiezen Volgens De Regels
Video: 50+ cadeau ideeën voor IEDEREEN *ultieme cadeau gids* 2024, Mei
Anonim

Wereldlerarendag is in 1994 ingesteld op initiatief van UNESCO. 5 oktober werd gekozen als de datum van de beroepsvakantie voor alle onderwijsmedewerkers. Op deze dag is het gebruikelijk om leraren te feliciteren en symbolische geschenken te geven.

Cadeaus voor Lerarendag: een boeket kiezen volgens de regels
Cadeaus voor Lerarendag: een boeket kiezen volgens de regels

Een boeket bloemen is misschien wel het meest populaire cadeau voor de Dag van de Leraar. Veel mensen geloven dat absoluut elke bloem zal doen. Er zijn echter bepaalde subtiliteiten in hun keuze die nog steeds wenselijk zijn om rekening mee te houden.

Bloemen en de leeftijd van de leraar

Bij het kiezen van een boeket voor Teacher's Day, is het noodzakelijk om rekening te houden met de leeftijd van de ontvanger, evenals zijn geslacht en zelfs karakter. Het is dus beter voor een jonge leraar om een boeket te presenteren dat bestaat uit kleine bloemen, bijvoorbeeld bellen, anjers of lelies. Bloemisten geloven dat de leeftijd van een persoon en bloemen metamorfisch met elkaar verbonden zijn. Als het boeket bedoeld is voor een jonge leraar, moet het in lichte kleuren worden gemaakt en moeten bloemen met halfopen knoppen worden gekozen. Ze zullen de jeugd van een persoon symboliseren.

Voor een leraar van volwassen leeftijd is het beter om een "barok" boeket te kiezen, dat zal bestaan uit grote bloemen in rijke tinten. Dit kunnen chrysanten, dahlia's of gladiolen zijn. Die laatste zijn trouwens weer op het hoogtepunt van de mode.

Het seizoen is ook belangrijk

Bij het kiezen van kleuren moet je ook rekening houden met het seizoen. Teacher's Day valt in de herfst - een feestdag van kleuren. Daarom moeten leraren boeketten kiezen in een rijk en helder kleurenschema. Bewaar pastelbloemen voor de lente.

Een universele optie is een boeket in felgele tinten afgewisseld met bordeauxrood, rood of lila. Bij het zien van zo'n compositie zal de stemming van de leraar meteen stijgen!

Leraar geslacht en bloemen

Mannelijke leraren voelen zich misschien beschaamd als ze een boeket naïeve madeliefjes of weelderige scharlakenrode rozen als geschenk van hun leerlingen krijgen. Bloemisten raden aan een laconiek, sober boeket van verticale vormen te kiezen voor een mannelijke leraar. Het is beter om te kiezen voor mannelijke bloemen - dahlia's, gladiolen.

Boeket voor leraar en modetrends

Bloemsierkunst heeft ook zijn eigen mode. De laatste tijd staan natuurlijkheid en natuurlijkheid hoog in het vaandel. Als je wilt, kun je de juf natuurlijk een boeket geïmporteerde kasbloemen geven. Als u echter wilt dat het origineel is, voegt u er seizoensdetails aan toe. Dus voor een herfstcompositie zijn esdoornbladeren, eikels, takken van viburnum, lijsterbes of rozenbottels geschikt. Voorstellen! Seizoensdetails zullen het boeket "doen herleven", er zal iets soulvols in verschijnen.

Boeket prijs

Opgemerkt moet worden dat het belangrijkste bij het kiezen van een boeket voor een leraar niet het nastreven van mode, hoeveelheid of hoge prijs is. Veel mensen tonen hun aandacht liever niet door kwaliteit, maar door kwantiteit, door boeketten van enorme afmetingen te presenteren. Geloof me, het is beter om de leraar een goedgekozen bloem te geven dan een smakeloos boeket.

Het belangrijkste is bloemen geven vanuit het hart! In dit geval wordt de positieve energie van het geschenk overgedragen aan degene aan wie je het geeft.

Aanbevolen: