We Stomen Volgens De Regels In Een Russisch Bad

We Stomen Volgens De Regels In Een Russisch Bad
We Stomen Volgens De Regels In Een Russisch Bad

Video: We Stomen Volgens De Regels In Een Russisch Bad

Video: We Stomen Volgens De Regels In Een Russisch Bad
Video: КАЛИНИНГРАД сегодня 2020. РУССКАЯ БАЛТИКА. Отпуск без путевки. 2024, April
Anonim

Het Russische bad is in de eerste plaats een middel tot gezondheidsbevordering. Om dit echter waar te maken, moeten bepaalde regels worden gevolgd.

hoe correct te stomen in een Russisch bad?
hoe correct te stomen in een Russisch bad?

Het is noodzakelijk om te leren dat het bad het meeste voordeel oplevert als u het regelmatig bezoekt, minstens één keer per week. Je kunt niet naar het stoombad als je erg moe bent, koorts hebt, een volle of lege maag hebt. Voordat u rechtstreeks het stoombad betreedt, moet u zich voorbereiden: neem een warme douche en droog uzelf af.

De kop mag in geen geval nat worden gemaakt om een zonnesteek te voorkomen, maar de dop kan wel met koud water worden bevochtigd. Een droge bezem moet 15 minuten in koud water worden gestoomd en vervolgens 3 minuten in heet water worden gedompeld. Als je warm water op de stenen spat, zal de stoom het ademen alleen maar bemoeilijken en geen genezend effect hebben. Maar kokend water geeft daarentegen een transparante lichte damp, die diep in de poriën doordringt, het is het meest effectief. Tegelijkertijd verhoogt de toevoeging van infusies en afkooksels van geneeskrachtige kruiden aan kokend water het genezende effect van het Russische bad.

De eerste toegang tot het stoombad mag niet langer dan 5 minuten duren. Je moet op de onderste plank gaan liggen. In dit geval kun je geen bezem gebruiken, je hoeft hem alleen maar ernaast te leggen om het aroma in te ademen. Na 10-15 minuten rust, kun je een tweede keer hardlopen en de temperatuur verhogen door op de bovenste plank te klimmen. De positie van de benen moet iets hoger zijn dan het hoofd om het werk van het hart te vergemakkelijken. Als het niet mogelijk is om te gaan liggen, moeten de benen op dezelfde hoogte zijn met het lichaam. Zwemmers creëren voor zichzelf een aangename temperatuur door af en toe een portie kokend water aan de hete stenen toe te voegen. Hier kun je al een bezem gebruiken, eerst hete lucht blazen en dan het lichaam kloppen, waardoor de kracht van de slagen geleidelijk toeneemt. Het is beter om samen te stomen, zodat het handiger is om de bezem te gebruiken.

De tijd die in het stoombad wordt doorgebracht, wordt individueel bepaald, maar niet meer dan 10 minuten. De pauzes tussen bezoeken aan het stoombad mogen niet minder zijn dan het verblijf erin, en op dit moment kunt u hete thee of een versterkt drankje in kleine slokjes drinken. Getrainde mensen kunnen het stoombad afwisselen met zwemmen in een ijsgat, overgieten met ijswater of 30 seconden lang met sneeuw wrijven. Het aantal bezoeken aan het stoombad wordt 5-7 keer aanbevolen, maar als na het volgende bezoek onaangename sensaties optreden, moet het proces worden gestopt. Ze wassen zich met zeep na het laatste bezoek aan het stoombad. Na het wassen kunt u een massage doen. De laatste fase van alle procedures is om te rusten in een koele kamer, de tijd is 40-50 minuten.

Aanbevolen: