Hoe Maak Je Een Bruidstaart?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Bruidstaart?
Hoe Maak Je Een Bruidstaart?

Video: Hoe Maak Je Een Bruidstaart?

Video: Hoe Maak Je Een Bruidstaart?
Video: BRUIDSTAART MAKEN - TAART MAKEN - NAKED CAKE MAKEN en VULLEN 2024, Mei
Anonim

Bruidstaart - decoratie van de trouwtafel. Het moet tegelijkertijd plechtig, thematisch en heerlijk zijn. Voorheen waren dergelijke taarten versierd met figuren van de bruid en bruidegom of andere soortgelijke parafernalia, maar de nieuwste trends in huwelijksmode dicteren andere decoratiestijlen.

Bruidstaart - bruiloft tafeldecoratie
Bruidstaart - bruiloft tafeldecoratie

Noodzakelijk

Meel, eieren, suiker, likeur, marsepein, gelei, room, suikermastiek van verschillende kleuren, zoetwarendecor

instructies:

Stap 1

Bepaal hoeveel lagen je cake zal hebben. Maak afhankelijk hiervan gespleten bakvormen met verschillende diameters. Als er maar één uniform in huis is, vraag het dan aan je buren of koop in de winkel. Om een cake met drie niveaus te maken, moet de onderste cake de grootste diameter hebben die in de oven past. Elke volgende is 15-20 procent minder. Een groot verschil tussen de twee is ongewenst, omdat het de geometrie van de bruidstaart verstoort.

Stap 2

Bereid 300 g bloem, 10 eieren, 150 g suiker voor elke kilogram van het toekomstige dessert. Het gewicht van de afgewerkte cake wordt berekend met een snelheid van 150 g voor elke gast, respectievelijk voor 20 gasten heb je een cake van 3 kg nodig. Scheid de eiwitten van de dooiers. Klop het eiwit samen met de suiker tot een sterk schuim en maal de dooiers met bloem. Combineer beide massa's zorgvuldig. Roer in langzame, cirkelvormige bewegingen. Giet in de grootste pan en bak in de oven. Het deeg voor de volgende cakes wordt pas bereid nadat de ruimte in de oven vrij is gekomen, anders bestaat het risico dat het gaat bezinken en de koekjes niet zo luchtig worden als ze zouden moeten zijn.

Stap 3

Maak vanaf 100 ml. likeur en 50 ml. suikersiroop impregnatie voor een bruidstaart. De hoeveelheid impregnering is aangegeven per kg. toekomstige dessert. Bij het kiezen van een likeur is het beter om stil te staan bij de smaak die het dichtst in de buurt komt van de smaak van de gelei waarmee je de cakes gaat sandwichen. Overmatige smaaktonen kunnen dissonantie toevoegen aan het algehele geluid. Als de cakes zijn afgekoeld, snijd ze dan voorzichtig doormidden met een scherp mes met een lang, dun mes. Verzadig elke helft met het likeur- en suikermengsel. Smeer vervolgens een deel in met gelei. Voor hem is het beter om een lichtzure smaak te kiezen, bijvoorbeeld kers of rode bes. Suikerzoete taarten zijn uit de mode. Bestrijk het andere deel met room.

Stap 4

Combineer de cakes van dezelfde grootte zo dat het eruit ziet als drie cakes. Rol de marsepein uit en wikkel de cakejes rondom in. Verzamel ze op een bord en probeer ze zo gelijkmatig mogelijk te leggen, het is niet langer mogelijk om de cakes te verschuiven. Smeer eventueel wat room over de marsepein. Het is beter om een deegspatel te gebruiken dan een gewoon mes. Maar als er niet zo'n mes op de boerderij is, is een mes met een breed mes voldoende. Maak rozen of andere bloemen van de suikerpasta. Versier de taart bij de naden van de taarten met een decoratieve crème rand. De finishing touch is de decoratie in de vorm van suikerkralen. De bruidstaart is klaar.

Aanbevolen: