Hoe Maak Je Een DIY-verjaardagscadeau

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een DIY-verjaardagscadeau
Hoe Maak Je Een DIY-verjaardagscadeau

Video: Hoe Maak Je Een DIY-verjaardagscadeau

Video: Hoe Maak Je Een DIY-verjaardagscadeau
Video: 30 GOEDKOPE CADEAUS VOOR JE VRIENDEN 2024, April
Anonim

Voor vrienden en familie wil je geen zinloze snuisterijen en gewoon toiletwater kopen voor je verjaardag. Originele en stijlvolle cadeaus zijn vrij duur. Als het zo is dat je het je op dit moment niet kunt veroorloven om iets te kopen dat waardig is voor een cadeau aan een geliefde, doe het dan zelf.

Hoe maak je een DIY-verjaardagscadeau
Hoe maak je een DIY-verjaardagscadeau

Het is nodig

  • - dikke kartonnen doos;
  • - foto;
  • - acrylverf;
  • - vernis-craquelé;
  • - beschermende lak;
  • - decoratieve details.

instructies:

Stap 1

Kisten en dozen met verschillende strepen en maten zullen altijd hun plaats vinden in elk huis. Ze zijn zowel nodig door de grootmoeder-naaldvrouw, als door de vader onder zijn bouten-moeren, en door de moeder voor haar sieraden. Het meisje zal haar "schatten" graag in een lichte doos stoppen. Een vriend plaatst een stijlvol pijpendoosje op de salontafel.

Stap 2

Kies het ontwerp van uw geschenk, waarbij u zich richt op de smaak van de persoon voor wie het geschenk is bedoeld. Foto's zijn te vinden op internet en afgedrukt op een printer, je kunt een patroon van een servet halen, je kunt een mooie ansichtkaart kopen. Een kleurrijke omslag van een gebruikt notitieboekje, een heldere verpakking is voldoende.

Stap 3

Neem voor de basis een doos uit een mobiel, speler of andere sterke container van geschikte grootte. Kijk naar de geselecteerde afbeelding, naar de primaire kleuren. Neem acrylverf in twee tinten die passen bij de toon van de afbeelding. Eén kleur zal de hoofdkleur zijn en de tweede zal zichtbaar zijn door de scheuren in de craquelé vernis.

Stap 4

Plaats de afbeelding op het deksel en trek er omheen met een stift terwijl je de tekening opzij legt. Je maakt de doos met behulp van de craquelé-techniek, het bestaat uit het nabootsen van een oud gebarsten oppervlak. Breng een laag verf aan die zichtbaar is van onder de basis. Verlaat de plaats waar de foto vrij zal zijn. Wacht tot de verf droog is.

Stap 5

Neem je craquelé lak en lees de gebruiksaanwijzing goed door. Breng het product aan met een kwast, streken die elkaar niet overlappen. Hoe dikker de vernislaag, hoe groter de scheur, terwijl hoe dunner een fijnmazig scheurtje ontstaat. Wacht een dag. Neem de basisverfkleur en breng deze met lichte streken aan over de lak. Scheuren zullen niet langzaam verschijnen.

Stap 6

Bedek je vaartuig met een laag beschermende vernis erop. Dit wordt gedaan zodat de craquelé vlokken er niet af vallen. Maak nu een foto en plak deze met PVA-lijm op de daarvoor bestemde ruimte. Het is beter om de foto in een kader te plaatsen. Kies het materiaal volgens de stijl van de doos en de afbeelding. Een boom, decoratief koord, henneptouw, satijnen lint, kralenkralen en andere originele gadgets zijn voldoende.

Stap 7

Lijm het frame en andere decoratieve details. De doos kan worden versierd met knopen, satijnen bloemen, kleine knuffels, strikken, broches. Laat je fantasie zien en maak een uniek verjaardagscadeau.

Aanbevolen: