Hoe Maak Je Een DIY Valentijnsdag Kaart

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een DIY Valentijnsdag Kaart
Hoe Maak Je Een DIY Valentijnsdag Kaart

Video: Hoe Maak Je Een DIY Valentijnsdag Kaart

Video: Hoe Maak Je Een DIY Valentijnsdag Kaart
Video: Doe het zelf valentijn kaart gemaakt van papier Hoe maak je een valentijn 2024, April
Anonim

De gekochte ansichtkaart voor 14 februari is zeker goed, maar kan een met eigen handen gemaakte ansichtkaart niet vervangen. Inderdaad, als je het zelf maakt, worden je ziel, emoties, gevoelens en verbeeldingskracht erin geïnvesteerd. En wat is er mooier dan de ingebedde emoties tijdens het maken van een cadeau op zo'n dag voor alle geliefden. Met sjablonen kunt u uw Valentijnsdagkaart snel en probleemloos maken.

Hoe maak je een DIY Valentijnsdag kaart
Hoe maak je een DIY Valentijnsdag kaart

Noodzakelijk

  • - gekleurd karton (liefst in pasteltinten);
  • - een vel A4-papier;
  • - schaar;
  • - lijm;
  • - potlood en gum;
  • - heerser;
  • - strass-steentjes;
  • - gekleurde dunne linten.

instructies:

Stap 1

Kies uit de beschikbare tinten karton 2, die de basis zullen worden. De kleuren moeten ofwel contrasterend zijn, of de helderheid van de schaduw van een van hen moet groter zijn. Neem ook 1 vel wit karton. We hebben het nodig om het symbool van Valentijnsdag te creëren - het hart.

Stap 2

We beginnen met het creëren van een basis. Maak hiervoor een kopie van het hier gepresenteerde sjabloon op een blanco vel papier. En snijd dan onze basis er langs. Markeer de plaatsen waar de vouwen moeten komen op het karton langs de randen met een potlood. Nadat de basis is uitgesneden, vouwt u het karton langs de lijnen die in het zwart op de sjabloon zijn aangegeven.

ansichtkaart sjabloon
ansichtkaart sjabloon

Stap 3

Snijd het tweede vel karton volgens de tweede sjabloon. Het is vermeldenswaard dat elke rand een halve centimeter kleiner moet zijn dan de vorige snede. Het midden van het tweede werkstuk is horizontaal gelijk aan de vorige sjabloon. Buig het tweede stuk zoals aangegeven op de sjabloon. Dit wordt de bovenste laag van je Valentijnsdagkaart.

ansichtkaart sjabloon
ansichtkaart sjabloon

Stap 4

Lijm 2 blanco's aan elkaar zodat de vouwen samenkomen. Zorg ervoor dat de lijm niet uitloopt op de zichtbare delen van onze toekomstige ansichtkaart.

Stap 5

Terwijl de basis droogt, beginnen we met de uitvoering van het hart. Neem hiervoor wit karton en knip er een klein hartje uit. Smeer lijm aan één kant van ons hart en begin met het lijmen van de strass-steentjes. Het is noodzakelijk om pailletten te lijmen vanaf de laagste en geleidelijk horizontaal elke hogere rij te plakken. Dan zal het hart gelijk en helder zijn. Laat de strass-steentjes drogen.

Beeld
Beeld

Stap 6

Laten we teruggaan naar de basis. Nu zullen we de vooraf voorbereide linten eraan lijmen. Linten zullen niet alleen de ansichtkaart versieren, maar ook binden. Zo zullen ze je liefdesboodschap verbergen voor nieuwsgierige blikken. Eerst moet je de gewenste maat van de linten opmeten. Onze ansichtkaart in ongevouwen toestand heeft een lengte van 25 cm, dat betekent dat de linten minimaal 30 cm moeten zijn. We lijmen ze horizontaal over de gehele lengte van de ansichtkaart zodat aan beide uiteinden dezelfde lengte vrije linten overblijft. We zetten onze stichting onder de pers.

Beeld
Beeld

Stap 7

Wanneer alle details droog zijn, beginnen we ons strass-hart te lijmen. Om het er mooi uit te laten zien, bevestigen we het aan de lange zijde over de linten. Laat het hart iets over de rand uitsteken. Dan ziet de ansichtkaart er volumineuzer en interessanter uit.

Beeld
Beeld

Stap 8

Nu blijft het alleen nog om verbeeldingskracht te tonen en je gevoelens en wensen aan je geliefde te beschrijven. Valentijnskaart is klaar.

Aanbevolen: