Hoe Maak Je Een Doe-het-zelf Papieren Kaart?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Doe-het-zelf Papieren Kaart?
Hoe Maak Je Een Doe-het-zelf Papieren Kaart?

Video: Hoe Maak Je Een Doe-het-zelf Papieren Kaart?

Video: Hoe Maak Je Een Doe-het-zelf Papieren Kaart?
Video: DIY cadeaubox | origamidoosje vouwen | leuk cadeau-idee | zelf verrassing maken 2024, April
Anonim

Een handgemaakt geschenk verwarmt altijd de ziel en roept alleen positieve emoties op. En als dit een fraaie design-ansichtkaart is, met smaak en in een bepaalde stijl gedecoreerd, dan is het dubbel prettig. Laten we het hebben over hoe u een ansichtkaart kunt maken die uniek en volledig kosteneffectief is.

Hoe maak je een doe-het-zelf papieren kaart?
Hoe maak je een doe-het-zelf papieren kaart?

Noodzakelijk

  • - Digitale camera;
  • - Toegang tot de computer;
  • - Printer of fotokiosk;
  • - Fotopapier;
  • - Trifle voor decoratie: kralen, pailletten, kant, papier, folie, watten, enz.;
  • - Schaar;
  • - Lijm.

instructies:

Stap 1

Voor een designer-ansichtkaart is absoluut elke foto geschikt, het is beter als het een afbeelding is van de natuur, een prachtig uitzicht op de stad, een foto van vreemden, dieren, lucht, zon, eten, enz. Een van de mogelijkheden voor een ansichtkaart is om de foto van jezelf of iemand anders aan te passen en in Photoshop klaar te maken voor afdrukken.

Stap 2

Laten we beginnen met het bewerken van de foto. U kunt deze en de volgende stap overslaan als de foto of afbeelding naar uw mening absoluut afdrukbaar is zonder voorbereiding. Met een paar klikken in Photoshop of Picasa (of zelfs gewone Paint) kunt u de afbeelding echter verbeteren door deze te verouderen, contrast toe te voegen, één kleur te markeren of wat textuur toe te passen, bijvoorbeeld "tekenen op canvas". Met een beetje moeite kan je kaart eruitzien alsof je hem uit de kist van je oma hebt gehaald of bij een professionele artiest hebt besteld.

Stap 3

Nadat u filters op de foto hebt toegepast, kunt u een rand, marges en een zeer vriendelijke of originele felicitatiezin in de boven- of benedenhoek toevoegen met een kalligrafisch schuin lettertype. Schrijf bijvoorbeeld: "De meest tedere en begeerlijke!", "Groeten van Maxim!", "Trouw met me!", "Met liefde voor altijd!" enz. Bewaar je fotokaart op je computer.

Stap 4

Print de foto, liefst in een formaat van minimaal 9x13 cm. Als je geen kleurenprinter en fotopapier hebt, neem dan contact op met de fotokiosk voor een instant afdruk van je design ansichtkaart. Zorg ervoor dat de kaart het formaat heeft om te passen, zodat de rand niet naar de ene of de andere kant wordt afgesneden. Als dit gebeurt, vraag dan gewoon om het afdrukformaat een beetje te verkleinen, zodat u het lege veld zelf kunt bijsnijden.

Stap 5

Versier je kaart met een schaar, lijm, folie, gekleurd papier, watten, pailletten, kant, kleine kraaltjes, kleine knoopjes. Alles wat voorhanden is, kun je op de juiste plekken op de ansichtkaart plakken. Als bijvoorbeeld de afbeelding van een sneeuwpop en een kerstboom is geselecteerd, lijm dan kleine stukjes watten in de vorm van sneeuw en besprenkel de boom met glitters (voordat je hem insmeert met een papierlijmpotlood). Op de foto met de afbeelding van een puppy kun je een veterriem of een lappenzak voor een hond lijmen. Als je een foto van de Eiffeltoren hebt gekozen, plak je er kleine gekleurde blaadjes over, waardoor het effect van herfst en bladval ontstaat.

Stap 6

Het blijft om de ansichtkaart vanaf de achterkant te ondertekenen en in een envelop te plaatsen, per post naar de ontvanger te sturen of hem plechtig persoonlijk te overhandigen.

Aanbevolen: