Hoe Versier Je Een Kerstboom Met Papieren Speelgoed

Inhoudsopgave:

Hoe Versier Je Een Kerstboom Met Papieren Speelgoed
Hoe Versier Je Een Kerstboom Met Papieren Speelgoed

Video: Hoe Versier Je Een Kerstboom Met Papieren Speelgoed

Video: Hoe Versier Je Een Kerstboom Met Papieren Speelgoed
Video: 26 GEWELDIGE KNUTSELHACKS DIE JE IN MINDER DAN 5 MINUTEN KUNT MAKEN 2024, Mei
Anonim

Kerstboomspeelgoed kun je niet alleen in de winkel kopen, maar ook zelf maken. Om dit te doen, moet u lijm, papier en verschillende decoraties in de vorm van linten, kralen en glitters inslaan.

Hoe versier je een kerstboom met papieren speelgoed
Hoe versier je een kerstboom met papieren speelgoed

Het eenvoudigste en meest betaalbare materiaal voor het maken van speelgoed voor een kerstboom is papier.

Eenvoudig gestreept speelgoed

Om speelgoed van stroken te maken, moet je de kleur van het papier gebruiken dat je leuk vindt. Het vel moet in stroken van gelijke grootte worden gesneden, vervolgens moeten de stroken zo worden vastgemaakt dat een ballon wordt verkregen. Om dit te doen, moet u de uiteinden van de twee stroken vastmaken om een cirkel te vormen, en vervolgens moeten de resterende stroken op dezelfde manier worden gelijmd, alleen met enige verschuiving naar de zijkant.

Als de strips voorgebogen zijn door de helft, dan kun je een soort zweefmolen krijgen, terwijl de strips op dezelfde manier moeten worden bevestigd als hierboven beschreven. De voegen van de strepen aan de boven- en onderkant kunnen worden versierd met kralen of kleine ronde sneeuwvlokken uit papier. Kortom, het enige dat overblijft is om de draad door de bovenste lagen papier te halen, zodat je het speelgoed aan een tak kunt hangen.

Van deze ballonnen kunnen lange slingers worden gemaakt. Om dit te doen, moet elke bal zijn uitgerust met naaihaken. Je kunt deze haken versterken met naald en draad.

Een andere manier om een kerstboomspeelgoed van papier te maken, is door acht veelkleurige strepen te maken, waarvan er vier iets korter moeten zijn dan de rest. Alle strepen moeten echter even breed zijn. Strips van verschillende kleuren moeten paarsgewijs worden gelijmd. Als resultaat zou je 4 strepen moeten krijgen, die elk zijden van een andere kleur hebben.

Vervolgens moet elke strip worden gelijmd, buigend in de vorm van een druppel. Twee grote druppels moeten aan elkaar worden gelijmd om een hart te maken. Kleine druppels moeten in het midden van grote druppels worden gelijmd. Uiteindelijk krijg je een hart met twee lagen, waaraan je de vlecht verder moet verstevigen zodat je het speeltje aan de kerstboom kunt hangen.

Het bevestigen van de elementen van zo'n hart kan worden gedaan met een nietmachine. Het oppervlak van het hart, zowel van binnen als van buiten, kan worden versierd met glitters en kralen.

Ster voor de boom

Je kunt ook een ster maken met stroken papier. In dit geval zal hetzelfde fabricageprincipe moeten worden toegepast als in het geval van het hart. Eerst moet je 6 stroken papier knippen en ze aan elkaar lijmen zoals hierboven beschreven (er vormen druppels van de stroken). Verder kunnen de druppels worden geslepen tot een ster uit de bloem. Buig hiervoor de druppels aan de uiteinden. Een kegel moet tussen de stralen van de ster worden gelijmd. Dit element kan worden gemaakt door een vel papier tot een papieren zak te vormen.

Aanbevolen: