Hoe Maak Je Mooie Papieren Sneeuwvlokken

Hoe Maak Je Mooie Papieren Sneeuwvlokken
Hoe Maak Je Mooie Papieren Sneeuwvlokken

Video: Hoe Maak Je Mooie Papieren Sneeuwvlokken

Video: Hoe Maak Je Mooie Papieren Sneeuwvlokken
Video: Sneeuwvlok van papier met uw eigen handen. papieren sneeuwvlok. 2024, Maart
Anonim

De kunst van het snijden van patronen op papier is ontstaan in het midden van de 19e eeuw, toen papier als grondstof beschikbaar kwam. Huishoudelijke artikelen werden versierd met opengewerkte vellen papier, ramen werden beplakt in plaats van gordijnen. In de loop van de tijd werd papier vervangen door textiel, maar de traditie om de kamer te versieren met papieren sneeuwvlokken voor het nieuwe jaar bleef.

Hoe maak je mooie papieren sneeuwvlokken
Hoe maak je mooie papieren sneeuwvlokken

Lichte delicate papieren sneeuwvlokken creëren een feestelijke sfeer en zijn, samen met een kerstboom, een symbool van het nieuwe jaar. Er worden hangende composities van gemaakt, ze worden gebruikt om een bosschoonheid, ramen, een kinderkostuum te versieren.

Zelf sneeuwvlokken maken is natuurlijk niet moeilijk. Voor hun vervaardiging zijn zowel dun als dik papier, servetten en folie geschikt. Je moet een rechthoekig of vierkant vel nemen, het meerdere keren vouwen en het patroon uitknippen.

Sneeuwvlokken kunnen rond, vier-, zes-, achthoekig zijn. Het hangt ervan af hoe je het blad vouwt. De eenvoudigste manier: vouw het vierkant diagonaal, buig de resulterende driehoek twee keer doormidden. Van zo'n blanco krijg je een sneeuwvlok met vier gezichten. Om een achtpuntige sneeuwvlok te krijgen, moet je het werkstuk opnieuw buigen en de staart afsnijden, dit is niet nodig.

Beeld
Beeld

Voor een zespuntige sneeuwvlok vouw je het rechthoekige vel dubbel. Trek vanuit het midden van de vouwlijn naar de hoeken van de basis in gedachten lijnen en buig de hoeken erlangs. Vouw het werkstuk nogmaals dubbel en knip het overtollige af.

Beeld
Beeld

U kunt sjablonen gebruiken om interessante sneeuwvlokken met bizarre patronen te maken. Zeker als je het voor het eerst doet. Bevestig het sjabloon op het werkstuk, trek de contour om en snij.

Beeld
Beeld

Je kunt prachtige papieren sneeuwvlokken maken zonder sjabloon. Snijd stralen, cirkels, kruidnagel en andere krullen aan de ene en de andere kant van het werkstuk van verschillende afmetingen. Alles wat fantasie vertelt. Het principe is dat hoe minder papier er over is, hoe delicater de sneeuwvlok zal worden. Er zijn geen normen en het mooie is dat elke sneeuwvlok uniek en onnavolgbaar is.

Aanbevolen: