Wanneer Is De Jeugddag?

Wanneer Is De Jeugddag?
Wanneer Is De Jeugddag?

Video: Wanneer Is De Jeugddag?

Video: Wanneer Is De Jeugddag?
Video: Vlog - Voor de Jeugddag: Wat Doet de JTF? 2024, Mei
Anonim

De jeugd is een geweldige tijd in iemands leven. Dit is een tijd van gedurfde beslissingen en ontdekkingen, eindeloze zoektochten en experimenten. Jonge scholieren, studenten, jonge arbeiders en zakenmensen zijn de mensen die de ontwikkeling van hun land in de toekomst zullen bepalen. Daarom wordt de Jeugddag wereldwijd gevierd.

Wanneer is de Dag van de Jeugd?
Wanneer is de Dag van de Jeugd?

Internationale Jongerendag werd op 17 december 1999 ingesteld door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. De eerste keer dat deze feestdag op grote schaal werd gevierd op 12 augustus 2000. Het evenement werd geïnitieerd door de deelnemers aan de Wereldconferentie van ministers voor Jeugdzaken, die in 1998 in Lissabon plaatsvond. De conferentie deed de aanbeveling om regelmatig outreach-activiteiten voor jongeren over de hele wereld te organiseren. Sindsdien wordt jaarlijks de Internationale Jongerendag gehouden onder een bepaald motto, dus in 2001 was het de strijd tegen aids en hiv-infectie en werd 2010 uitgeroepen tot het jaar van dialoog en wederzijds begrip.

10 november is het Wereldjongerendagen, die is ingesteld ter ere van de oprichting van de Wereldfederatie van Democratische Jeugd (WFDY). De datum werd vastgesteld op de Wereldjongerenconferentie die in de herfst van 1945 in het VK werd gehouden.

Deze conferentie werd georganiseerd op initiatief van de World Youth Council, opgericht tijdens de oorlog om het nazisme te bestrijden. Het evenement werd bijgewoond door meer dan dertig miljoen jongeren met een grote verscheidenheid aan politieke en religieuze opvattingen. De conferentie bracht jonge vertegenwoordigers van meer dan 60 verschillende landen en nationaliteiten samen. Sindsdien is de internationale vereniging van jongerenorganisaties het centrum geworden van een wereldwijde democratische jongerenbeweging die jonge enthousiastelingen van over de hele wereld samenbrengt.

De Jeugddag in ons land wordt officieel gevierd op 27 juni in overeenstemming met het bevel van de president van de Russische Federatie Boris Jeltsin "Op de viering van de Jeugddag", aangenomen in 1993. De organisatoren van de viering waren geïnitieerd door het Russische Comité voor Jeugdzaken en de Nationale Raad van Jeugdverenigingen.

Aanbevolen: