Hoe Een Banket Te Starten?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Banket Te Starten?
Hoe Een Banket Te Starten?

Video: Hoe Een Banket Te Starten?

Video: Hoe Een Banket Te Starten?
Video: How to Start a Banquet Hall Business | Including Free Banquet Hall Business Plan Template 2024, April
Anonim

Gastronomisch eten, mooie decoratie, minutieuze voorbereiding: dit alles is helaas niet genoeg om een banket te laten slagen. Het is noodzakelijk om al in de beginfase de toon te zetten voor het hele evenement. Er zijn verschillende belangrijke factoren waardoor niet alleen het begin van het banket, maar de hele vakantie op hetzelfde niveau wordt gehouden.

Hoe een banket te starten?
Hoe een banket te starten?

Noodzakelijk

  • - uitnodigingskaartjes;
  • - kaarten met namen van gasten;
  • - merkmuur;
  • - hulpstukken.

instructies:

Stap 1

Denk na over de organisatie van de vakantie, zodat er in het begin geen problemen zijn met het plaatsen van gasten, uitnodigingskaarten en het serveren van eten. Om dit te doen, moet u de tafelschikking organiseren en uzelf beperken tot drankjes en koude snacks. In dit geval zullen gasten die aankomen voor de vakantie geen honger hebben.

Stap 2

Maak van tevoren uitnodigingen met het tafelnummer. Plaats naambordjes op tafels of plaats kaartjes op stoelen. Wijs een persoon aan om de gasten bij de ingang te begroeten en naar hun stoel te brengen. Al in dit stadium kunt u opvrolijken met een uitgenodigde korte originele tekst, een glas champagne of een klein souvenir.

Stap 3

Regel een fotosessie. Als het evenement groot genoeg is, bestel dan een merkmuur (stand met deelnemerslogo's) om te fotograferen en nodig een professionele fotograaf uit. Foto's van de vakantie, geplaatst op de corporate website of portal over het sociale leven van de stad, zullen een aangename verrassing zijn voor de genodigden.

Stap 4

Bedenk een thema voor uw banket of maak er een toneelstuk van met theatrale elementen. Deze creatieve aanpak helpt je om het hele programma gemakkelijker te plannen. Als u bijvoorbeeld een piratenthema kiest, kan het begin van het banket een "schipkaping" zijn met de genodigden. Dit zal de toon zetten voor de hele vakantie en zal het publiek veel interessante spelletjes, optredens en nummers bieden.

Stap 5

Helemaal aan het begin van het banket moet u de gasten niet meteen met een uitgebreid programma laden. Als je een begeleider hebt, begroet hij of zij het publiek met een drankje en een hapje. Daarna kun je muziek aanzetten of artiesten uitnodigen op het podium.

Stap 6

Nodig gasten uit om direct deel te nemen aan de beginfase van het banket. Het kan gaan om het geven van cadeaus, een spel met indeling in teams, toast, felicitaties. In dit stadium hebben de organisatoren alle kans om het ingetogen publiek "op te winden" en de toon te zetten voor het hele banket.

Aanbevolen: