Wanneer Een Bloemenfestival Plaatsvindt In Naberezhnye Chelny

Inhoudsopgave:

Wanneer Een Bloemenfestival Plaatsvindt In Naberezhnye Chelny
Wanneer Een Bloemenfestival Plaatsvindt In Naberezhnye Chelny

Video: Wanneer Een Bloemenfestival Plaatsvindt In Naberezhnye Chelny

Video: Wanneer Een Bloemenfestival Plaatsvindt In Naberezhnye Chelny
Video: Livestream Bloemencorso Loenhout 2021 - eerste doortocht 2024, April
Anonim

De stad genaamd Naberezhnye Chelny wordt beschouwd als een van de meest comfortabele en heldere steden van het land. Het is over de hele wereld bekend dankzij de KamAZ-fabriek die daar is gevestigd, evenals de onlangs toegekende status van de meest welvarende stad.

Wanneer een bloemenfestival plaatsvindt in Naberezhnye Chelny
Wanneer een bloemenfestival plaatsvindt in Naberezhnye Chelny

Een van de visitekaartjes van Naberezhnye Chelny, de hoofdstad van Tatarstan, is de feestdag van bloemen. Het wordt traditioneel aan het einde van de zomer gehouden, meestal in het laatste weekend van augustus. Veel bloemisten en bloemisten nemen deel aan de vakantie, en niet alleen uit Chelny zelf en de omliggende steden, al meerdere jaren op rij komen gasten uit het hele land en zelfs uit het buitenland naar het evenement.

Extravaganza

Het evenement is uitgebreid, met duizenden mensen die het elk jaar bezoeken, van wie velen toeristen. De organisatoren slagen erin een echt bloemenspektakel te creëren: uitstekende bloemstukken, allerlei panelen, live composities en nieuwigheden van landschapsontwerp, op het podium kun je deelnemen aan verschillende wedstrijden en genieten van het feestelijke programma. Op de feestelijke site vindt u verschillende composities, die worden gepresenteerd in de vorm van beeldjes van sprookjesfiguren, stripfiguren, opties voor boeketten, schilderijen gemaakt van verse bloemen.

Op het bloemenfestival kun je literatuur over bloemisterij en design kopen en gratis advies krijgen over sierteelt.

Meestal worden voor het evenement meerdere locaties gekozen, die elk thematisch zijn ingericht: fabelachtig, bruiloft, huis, park, enz. Dit alles spreekt jaarlijks tot de verbeelding van fans van de bloemenbusiness.

Aan het einde van de vakantie wordt traditioneel de bloemenkoningin gekozen. Voor veel inwoners en gasten van de stad symboliseert deze vakantie het afscheid van de zomer.

Bloemenbeurs

In 2014 staat dit evenement gepland op 29 augustus. Eind augustus is niet toevallig gekozen, omdat in deze periode een groot aantal verschillende bloemen bloeien, waarmee echte meesterwerken kunnen worden gemaakt. Daarnaast is de vakantie ook een grote beurs waar je kant-en-klare composities kunt kopen (bijvoorbeeld voor bruiloften, die in augustus meestal erg talrijk zijn), evenals plantmateriaal.

De belangstelling wordt gewekt door nieuwe gebieden van de sierteelt, evenals exotische exposities voor bijvoorbeeld Rusland, sinds 2008 nemen bonsai-meesters deel aan de vakantie, waarvan er elk jaar meer en meer worden.

De vakantie is niet alleen een esthetisch evenement, het is een van de belangrijkste evenementen die toeristen naar de stad trekken, en daarom besteden de organisatoren traditioneel aandacht aan de organisatie van infrastructuur: cafés, zomerterreinen, podiumevenementen, creatieve wedstrijden.

Aanbevolen: