Hoe Een Dochter Te Zegenen Op Een Bruiloft

Inhoudsopgave:

Hoe Een Dochter Te Zegenen Op Een Bruiloft
Hoe Een Dochter Te Zegenen Op Een Bruiloft

Video: Hoe Een Dochter Te Zegenen Op Een Bruiloft

Video: Hoe Een Dochter Te Zegenen Op Een Bruiloft
Video: Geef jij een vuurtje aan een kind van 13 jaar? | Mensenkennis 2024, April
Anonim

Een dochter zegenen op een bruiloft is misschien wel een van de meest opwindende ervaringen voor ouders. Bijna elk land heeft zijn eigen tradities om dit belangrijke ritueel uit te voeren. Het christendom heeft ook speciale regels voor zegen.

Hoe een dochter te zegenen op een bruiloft
Hoe een dochter te zegenen op een bruiloft

instructies:

Stap 1

Voor een zegening moet je vooraf een icoon kopen. Je zult het moeten overdragen aan een nieuwe familie, waar het heiligdom als een soort relikwie zal dienen. Het meisje is meestal gezegend met een icoon van de Moeder Gods. De kerk geeft hierover echter geen specifieke strikte instructies. Daarom, als uw familie een icoon heeft dat van generatie op generatie is doorgegeven, kunt u het zegenen. Er zijn momenten waarop de ouders van de bruidegom en de bruid samen een icoon verwerven en aan de jongeren geven.

Stap 2

U kunt uw dochter zegenen als de bruidegom naar haar ouderlijk huis komt om de hand van zijn toekomstige vrouw te vragen. Tradities veranderen echter in de loop van de tijd. Nu is het gebruikelijk om pas een ouderlijke zegen te geven nadat de bruidegom het losgeld heeft betaald, alle voorgeschreven tests heeft doorstaan en de bruid aan de gasten heeft laten zien.

Stap 3

Nadat aan alle voorwaarden is voldaan en de gasten naar het kadaster gaan, brengen de bruid en bruidegom naar een aparte kamer. De zegen mag alleen worden gegeven in aanwezigheid van degenen die het dichtst bij je staan. Het zou leuk zijn als de peetouders van de bruid aanwezig zouden kunnen zijn. De zegen wordt niet alleen aan de dochter gegeven, maar ook aan haar toekomstige echtgenoot, aangezien u toestemming geeft om als één gezin te leven.

Stap 4

Als iedereen die nodig is voor de zegening bijeen is, kunt u beginnen. De bruid en bruidegom moeten voor je staan. Pak het icoon op waarmee je gaat zegenen. Draai haar gezicht naar de jongeren. Vertel ze dan je afscheidswoorden. Bereid geen lange toespraak voor, het is voldoende om oprecht geluk en liefde te wensen. Denk eraan - dit is niet zozeer een gewoonte als wel om het allerbeste te wensen voor uw dochter in een nieuw gezin.

Stap 5

Na de afscheidsrede moet je de bruid en bruidegom drie keer achter elkaar kruisen. Dan moeten ze het pictogram kussen en zichzelf kruisen.

Aanbevolen: