Hoe De Pasgetrouwden Te Zegenen Op Een Bruiloft?

Inhoudsopgave:

Hoe De Pasgetrouwden Te Zegenen Op Een Bruiloft?
Hoe De Pasgetrouwden Te Zegenen Op Een Bruiloft?

Video: Hoe De Pasgetrouwden Te Zegenen Op Een Bruiloft?

Video: Hoe De Pasgetrouwden Te Zegenen Op Een Bruiloft?
Video: Soorten Mensen Op Bruiloften / Ex Op Een Bruiloft 2024, April
Anonim

De zegen van de ouders is een belangrijk en belangrijk onderdeel van de orthodoxe huwelijksceremonie. De ouders van de bruid en bruidegom zegenen het jonge paar voor een lang en gelukkig leven, en dit moment is een van de meest ontroerende en opwindende momenten.

Hoe de pasgetrouwden te zegenen op een bruiloft?
Hoe de pasgetrouwden te zegenen op een bruiloft?

Het is nodig

  • het icoon van de Kazan Moeder Gods (voor de ouders van de bruid);
  • het icoon van de Heiland (voor de ouders van de bruidegom);
  • lange handdoek.

instructies:

Stap 1

De eerste jonge mensen worden gezegend door de ouders van de bruid, “ze laten haar van het huis van haar vader naar een nieuw gezin gaan. Dit gebeurt vlak voordat u naar huis gaat voor de huwelijksceremonie. De zegen is een sacrament, dus het wordt niet in het openbaar uitgevoerd. De ouders en jongeren van de bruid moeten de gasten een tijdje verlaten en naar een andere kamer gaan.

Stap 2

De zegening wordt uitgevoerd naar het beeld van de Kazan Moeder Gods. Als het gezin het niet heeft, kan het icoon vooraf in de kerk worden gekocht. Je hebt ook een handdoek nodig - het is niet gebruikelijk om pictogrammen met blote handen te nemen.

Stap 3

Neem een handdoek in je handen en dan, met zijn hulp, een icoon, draaiend in de richting van de bruid en bruidegom. Eerst wordt de bruid gezegend. Er is geen strikte formule - wens haar gewoon uit de grond van je hart geluk, voorspoed, liefde in het gezinsleven. Kruis de bruid met het pictogram en breng de afbeelding zodat ze hem kan kussen. Verman de bruidegom op dezelfde manier. De icoon, die werd gebruikt voor de zegening, moet je meenemen naar de kerk voor de huwelijksceremonie.

Stap 4

De ouders van de bruidegom zegenen de pasgetrouwden wanneer ze na de bruiloft terugkeren - als teken van de opname van de schoondochter in hun gezin, in hun huis. De ceremonie vindt op dezelfde manier plaats, maar in plaats van de icoon van de Kazan Moeder Gods, wordt de icoon van de Verlosser genomen. Nadat de ceremonie is voltooid, worden brood en zout op een handdoek aan de jongeren aangeboden.

Stap 5

De iconen, waarmee de ouders hun kinderen zegenden voor het huwelijk, worden op de feesttafel geplaatst en na het einde van de viering nemen ze een prominente plaats in in het huis van de pasgetrouwden - ze worden beschouwd als de hoeders van het jonge gezin.

Aanbevolen: