Welke Bloemen Te Geven Voor Een Bruiloft Aan Pasgetrouwden?

Inhoudsopgave:

Welke Bloemen Te Geven Voor Een Bruiloft Aan Pasgetrouwden?
Welke Bloemen Te Geven Voor Een Bruiloft Aan Pasgetrouwden?

Video: Welke Bloemen Te Geven Voor Een Bruiloft Aan Pasgetrouwden?

Video: Welke Bloemen Te Geven Voor Een Bruiloft Aan Pasgetrouwden?
Video: Onze bruiloft! ♥ Sanny zoekt Geluk 2024, April
Anonim

Een van de onwrikbare huwelijkstradities is om de pasgetrouwden een boeket te geven. Wat zou het moeten zijn om zijn hoofdfunctie te vervullen - het belang van het moment en de feeststemming vergroten?

De keuze van een boeket als cadeau voor het bruidspaar moet serieus genomen worden
De keuze van een boeket als cadeau voor het bruidspaar moet serieus genomen worden
Beeld
Beeld

Bloemen geschikt voor een bruidsboeket

Bruiloften zijn anders en alle pasgetrouwden zijn anders. De keuze van een boeket hangt hiervan af. Maar volgens deskundige bloemisten zijn er regels die moeten worden gevolgd bij het kiezen van een boeket. Een van deze regels: er zijn bloemen die geschikt zijn voor een boeket en er zijn ongeschikte. Welke kleuren kunnen worden gebruikt om een compositie samen te stellen?

rozen

Geef rozen! De koningin der bloemen verdient het om een integraal onderdeel van het boeket te zijn, zo niet te domineren. De roos is een symbool van liefde, dus het is meer dan geschikt voor een bruiloft. Bovendien beloven deze bloemen een luxueus en rijk leven aan degene aan wie ze worden gepresenteerd. Je hoeft alleen maar voorzichtig te zijn bij het kiezen van een kleur, maar daarover hieronder meer.

viooltjes

Een symbool van oprechte gevoelens en trouw is een bloem die zeer geschikt is voor een bruiloft.

Lelies van de vallei

Ze symboliseren zuiverheid en onschuld. Ondanks de schijnbare eenvoud benadrukken lelietje-van-dalen perfect de plechtigheid van het belang van de ceremonie. Lelietje-van-dalen dragen geen enkele negatieve emotie met zich mee en kunnen daarom niet dubbelzinnig worden waargenomen. Het meest geschikt voor een jonge tedere bruid.

Lila

Voorspelt geluk en veel geluk voor jonge echtgenoten. Bovendien zal een boeket met seringen duidelijk opvallen tussen de verscheidenheid aan bloemengeschenken.

Lelies

Verfijnd, aristocratisch, sierlijk. Lelies zijn een symbool van mannelijke en vrouwelijke rijkdom. Met een boeket lelies wenst u het bruidspaar wederzijds geluk en veel gezonde kinderen toe. Wees echter voorzichtig: lelie is een sterk allergeen. Zorg ervoor dat de pasgetrouwden niet allergisch zijn voor haar stuifmeel.

Orchideeën

Niet de meest populaire bloem in een bruidsboeket, en absoluut onverdiend. Orchidee is een symbool van luxe. Met zo'n boeket laat je sierlijk doorschemeren dat de jongeren een luxueus en aristocratisch stel zijn. Houd er rekening mee dat orchideeën net als lelies erg geurig zijn en dat hun geur hoofdpijn kan veroorzaken.

Pioenrozen

Populair en geschikt voor een bruiloft. Ze symboliseren levensvreugde, optimisme, energie.

Hyacinten

Niet bepaald populair bij bruiloften in ons land. Maar ze passen perfect in het boeket voor de jongeren. Ze zijn een symbool van vriendschap en rust, en dit is belangrijk in het gezinsleven.

Beeld
Beeld

Callas

Sierlijk, elegant. Een waardig geschenk voor een plechtige gelegenheid. Zal plechtigheid toevoegen aan de huwelijksceremonie. Ze worden echter als te koud beschouwd en dragen geen emoties.

Gerbera's en madeliefjes

Warm, vriendelijk, vrolijk. Perfect voor een niet erg pretentieuze bruiloft en zal de vriendelijke instelling van de gever benadrukken. Ze symboliseren liefde, frisheid, zuiverheid.

Chrysanten

Ze symboliseren vriendschap, optimisme, overwinning op eventuele moeilijkheden. Een perfect cadeau van familie vrienden. Past perfect in de feestelijke huwelijksstemming.

Geschikt voor bruiloften zijn wilde bloemen, vergeet-mij-nietjes, viooltjes, hyacinten.

Boeket kleur

Wit is perfect voor een bruiloft. Maar het is beter om een paar heldere tonen toe te voegen, anders lijkt je boeket misschien te emotieloos en koud.

Rood is hartstochtelijk en helder. Je moet niet het hele boeket in dit assortiment bewaren, het is niet erg geschikt voor een cadeau van vrienden. Het is beter om een boeket met meer ingetogen tonen te geven met rode bloemen.

Groen is van harte welkom in huwelijksarrangementen. Groen is de kleur van harmonie, de geboorte van een nieuw leven. Bovendien maakt het het boeket van elke kleur esthetischer.

Oranje - symboliseert comfort en gezondheid, vrolijkt op, spannende kleur. Als het past bij de karakters van het bruidspaar, kies dan gerust een oranje boeket.

Paars - deze kleur moet met de nodige voorzichtigheid worden behandeld, het symboliseert depressie en verdriet. U kunt puur om esthetische redenen een paar paarse tonen aan het boeket toevoegen.

Blauw is de kleur van kalmte en loyaliteit. Past goed in het boeket. Maar een te blauw boeket lijkt misschien onnodig zwaar en ongelukkig. Beter te combineren met meer vrolijke kleuren.

Geel - deze mooie, heldere, vrolijke kleur is volkomen ongepast in een bruidsboeket als de belangrijkste. Geel wordt geassocieerd met scheiding en op een bruiloft kan dergelijke symboliek het beste worden vermeden.

Een ideale optie voor een bruiloft zijn boeketten in pastelkleuren, roze. Ze kunnen worden geaccentueerd met heldere tonen.

Er zijn aanbevelingen voor het kleurenschema van het boeket, afhankelijk van het seizoen. Dus in de lente hebben pastel, lichte warme kleuren de voorkeur. In de zomer zijn helderdere boeketten geschikt, maar zonder fanatisme zullen alle tinten bloemen verdwijnen. De herfst omvat boeketten in warme kleuren, maar helderder dan de lente - oranje, goudkleurig, perzik. En de winter vereist witte en zeer lichte tinten - crème, blauwachtig.

Bloemen niet geschikt voor een bruidsboeket

Ten eerste hangt de keuze van bloemen voor een boeket af van waar de bruiloft plaatsvindt. In verschillende landen en gebieden kunnen dezelfde bloemen verschillende betekenissen hebben, evenals hun kleur. Wees daarom geïnteresseerd in de eigenaardigheden van de regio waar de bruiloft plaatsvindt.

Rode rozen (als primaire bloemen). Rood is een symbool van gepassioneerde liefde. Het recht om dergelijke bloemen te geven behoort toe aan de geliefde, maar niet aan vrienden.

Anjers. Vooral de rode. Tegenwoordig veranderen tradities geleidelijk, maar anjers worden nog steeds sterk geassocieerd met officiële ceremonies en begrafenissen.

Tulpen. Alleen geschikt voor volwassen bruiloften. Voor de jonge bruid en bruidegom zijn ongepast.

gladiolen. Ze profeteren tegenslagen. Toegegeven, dit is geen Russische interpretatie van de betekenis van een bloem, maar we begonnen ook achterdochtig naar gladiolen te kijken. Je kunt het dus beter niet riskeren.

Beeld
Beeld

Maten en stijl van het boeket

Het eerste om te onthouden: in Rusland moet een boeket voor elk feest uit een oneven aantal bloemen bestaan. Voor een bruiloft geldt dit vooral, aangezien een even getal bedoeld is voor begrafenisplechtigheden.

Besluit je een boeket grote bloemen te geven, dan zijn vijf tot zeven planten en decor voldoende. Als de compositie uit kleine bloemen bestaat, kunt u 21 tot 35 bloemen gebruiken.

Het boeket moet in een specifieke stijl worden ontworpen en deze stijl moet overeenkomen met de algemene stijl van de bruiloft.

Als de bruiloft klassiek is, mag het boeket niet te creatief of pretentieus zijn. Het is beter om de bloemist te vragen om een klassiek boeket met een kleine twist te regelen. Kies een ongebruikelijke verpakking, voeg een knuffel toe.

Gestileerde bruiloften zijn nu erg populair. Fietser bijvoorbeeld. Hier kunnen alle stereotypen worden doorbroken en zelfs een boeket zwarte rozen is geschikt. Als de bruiloft in de volksstijl is, wordt het beste boeket verzameld uit wilde bloemen. Ga in het algemeen uit van de algemene stijl en kies een geschikt bloemstuk.

Beeld
Beeld

Boeketdecoratie is ook belangrijk. Hier zijn verschillende opties mogelijk. Het ontwerp in de vorm van een klassiek boeket is een win-winsituatie. Bloemstukken in manden en dozen zijn tegenwoordig heel gewoon. Ze zijn niet alleen mooi en origineel, maar ook duurzaam. Een spons gedrenkt in een speciale samenstelling wordt in de basis geplaatst, die de bloemen lang voedt, en uw boeket zal de pasgetrouwden lang in verrukking brengen. Bovendien hoeven ze niet naar vazen te zoeken en zijn ze gemakkelijk mee te nemen.

Maar het is beter om af te zien van bloemen in potten op een bruiloft. Ze verminderen de betekenis van het evenement, geschikt voor meer 'thuis'-vakanties. Het is beter om potbloemen te geven voor de volgende huwelijksverjaardag, wanneer het jonge gezin zich al in hun eigen nest heeft gevestigd en het actief zal versieren.

Hoe te geven?

In de regel geven gasten boeketten na de huwelijksceremonie, na ouders en andere familieleden. Maar u kunt dit op elk ander moment doen - tijdens een wandeling, aan het begin van een banket, bij de overhandiging van geschenken, of kies een ander moment. Het belangrijkste is dat het presentatieproces op tijd verloopt en de jongeren niet afleidt van belangrijke ceremonies.

Als het boeket door een stel wordt aangeboden, moet een man het overhandigen. Als het boeket gebruikelijk is voor de bruid en bruidegom, wordt het aan de bruid overhandigd.

En zorg ervoor dat doorns van bloemen worden gesneden, als ze door de natuur worden verstrekt. Dit is ook een symbolisch moment - de doornen symboliseren pijn en teleurstelling.

Aanbevolen: