Boeket Voor 1 September: Welke Bloemen Om Leraren Te Geven

Boeket Voor 1 September: Welke Bloemen Om Leraren Te Geven
Boeket Voor 1 September: Welke Bloemen Om Leraren Te Geven

Video: Boeket Voor 1 September: Welke Bloemen Om Leraren Te Geven

Video: Boeket Voor 1 September: Welke Bloemen Om Leraren Te Geven
Video: Bitcoin Dit Weekend 50K ?! | Live Koers Update Bitcoin u0026 Aandelen ! 2024, April
Anonim

Boeketten bloemen zijn een essentieel kenmerk van de schoollijn ter ere van de Dag van de Kennis. Sommige ouders, moe van de traditionele haast naar de winkels op de vooravond van 1 september, kopen haastig het eerste boeket dat ze tegenkomen, terwijl anderen lange tijd niet kunnen beslissen welke bloemen ze de leraar zullen geven. Ondertussen zijn er verschillende regels, waarvan je in acht neemt dat je gemakkelijk de juiste keuze kunt maken en de leraar echt kunt plezieren.

Een boeket kiezen voor 1 september
Een boeket kiezen voor 1 september

Grootte doet er toe

Bloemisten adviseren om niet te overdrijven met de grootte van het boeket. Allereerst moet er rekening mee worden gehouden dat het kind het boeket minstens een uur vasthoudt, daarom mag de compositie niet zwaar, te volumineus en omslachtig zijn.

De mening dat grote boeketten het mooist zijn, klopt niet. Een goed ontworpen bloemstuk moet klein van formaat zijn. Tegelijkertijd mag ze haar betekenis, individualiteit en schoonheid niet verliezen. Het bloemstuk moet duurzaam zijn, anders kan het op het meest ongelegen moment afbrokkelen.

image
image

Kleurenspectrum

Bloemisten zijn het erover eens dat bloemen in boeketten op 1 september bepaalde herfsttonen moeten herhalen. Ze kunnen roodachtig geel, rood-bordeaux of wit zijn.

Bloemen voor 1 september

De situatie wordt gemakkelijker als je je bewust bent van de bloemvoorkeuren van de leraar. Anders raden bloemisten aan om aandacht te besteden aan typische herfstbloemen, waaronder asters, zonnebloemen, zinnia's, gerbera's, gladiolen. Anjers, hortensia's, dahlia's worden als een goede optie beschouwd. Een boeket chrysanten kan een ideale oplossing zijn. Deze bloemen verliezen hun versheid niet lang, dus je kunt ze de dag ervoor kopen, om 's ochtends niet in de rij te staan.

Rozen, hoewel ze er luxe uitzien, zijn niet geschikt als cadeau voor een leraar. Deze bloemen hebben een heel andere emotionele kleur, dus het is beter om ze om andere redenen te laten staan. Ze kunnen echter wel gebruikt worden in gemengde boeketten. Bloemen met een sterke geur, zoals lelies, moeten ook worden weggegooid. Het minimum van de waarschijnlijke problemen is hoofdpijn voor het kind en degenen die naast hem op de liniaal zullen staan.

image
image

Decor

Het boeket kan worden verdund met wat bessen, bijvoorbeeld lijsterbes, viburnum, meidoorn. Eiken- of esdoornbladeren, Pittosporum-scheuten, aspergetakken, eucalyptus, kastanjes, eikels, sierappels kunnen ook als decor dienen. Let op de kwaliteit van de verpakking: je handen mogen er niet vies van worden of vlekken op kleding achterlaten.

Je kunt het boeket voor 1 september versieren met briefpapier, bijvoorbeeld potloden, een liniaal, paperclips, enz. Dergelijke decoraties zien er vrij origineel uit.

Aanbevolen: