Hoeveel Bloemen Moeten Er In Een Boeket?

Inhoudsopgave:

Hoeveel Bloemen Moeten Er In Een Boeket?
Hoeveel Bloemen Moeten Er In Een Boeket?

Video: Hoeveel Bloemen Moeten Er In Een Boeket?

Video: Hoeveel Bloemen Moeten Er In Een Boeket?
Video: Van losse bloemen naar een mooi boeket: zo doe je het 2024, Maart
Anonim

Het aantal bloemen in een boeket is altijd belangrijk. In Rusland wordt een even aantal bloemen bijvoorbeeld negatief ervaren, terwijl het in Japan als een wens naar geluk wordt beschouwd.

Hoeveel bloemen moeten er in een boeket?
Hoeveel bloemen moeten er in een boeket?

Zo'n andere betekenis van kleuren

Bij het kopen van een boeket benadrukken onze landgenoten altijd dat er een oneven aantal bloemen moet zijn. Bovendien is er in Rusland de mening dat er zoveel mogelijk bloemen moeten zijn, omdat dit spreekt over de kracht van de gevoelens van de donor. En een even aantal bloemen in een boeket wordt als rouw beschouwd. Het is immers een even getal dat op de graven wordt gezet.

In de VS, Europa en het Oosten zal een even aantal bloemen juist verrukt zijn. In deze landen is er een mening dat even getallen geluk vergroten, geluk schenken en liefde aantrekken. In de Verenigde Staten geven ze een dozijn bloemen, in Duitsland is het "gouden" getal acht en de Japanners kunnen een boeket van twee bloemen geven.

De geheime taal van bloemen bestaat nog steeds in Japan. Maar de betekenis is niet de bloemen zelf, maar hun hoeveelheid. Eén bloem wordt door de Japanners gezien als een teken van aandacht, drie spreken van respect, vijf - een liefdesverklaring, zeven spreken van onverholen aanbidding, negen is een ideaal aantal, spreekt van bewondering. Daarom worden boeketten van zeven bloemen gegeven aan geliefde meisjes, en van negen - aan idolen. Maar de vier wordt in Japan beschouwd als een symbool van de dood, ondanks het feit dat het gelijk is.

Als je een groot boeket of bloemstuk geeft, voeg dan een wenskaart toe.

Er is geen dergelijk cijfer in Rusland, dus als je een boeket samenstelt, moet je nadenken over hoe het eruit zal zien. Ongetwijfeld moet een Rus een oneven bedrag krijgen, in de eerste plaats denkend aan de betekenis van bloemen, niet aan cijfers. Het moet duidelijk zijn dat een enorme "bezem" van enkele tientallen bloemen er niet zo goed uitziet als vaak wordt gedacht. Ja, het geeft aan dat je geen spijt hebt van het geld voor zo'n teken van aandacht, maar het spreekt nauwelijks over je smaak. In zo'n situatie is het beter om een mand met bloemen te kopen, correct samengesteld door een bloemist.

Soms moet je je beperken tot één bloem, en soms niet

Soms spreekt een enkele scharlakenrode roos echter luider over gevoelens dan een hele mand met bloemen. Zeker als je het op de juiste manier overdraagt. Een roos versierd met een fluwelen lint kan heel duidelijk de boodschap van je liefde overbrengen aan je uitverkorene.

Drie of vijf bloemen zijn al een soort klassiekers geworden. Het is niet nodig om greens aan dergelijke boeketten toe te voegen, het is zelfs beter om wikkels te vermijden, omdat ze de kosten van het uiterlijk van het boeket aanzienlijk verminderen. Gebruik tape of de eenvoudigste, niet-glanzende verpakking om dit aantal kleuren "glans" te geven.

Vergeet nooit de "kleurcode". Rode rozen zijn natuurlijk veelzijdig. Toch is het beter voor de baas of leraar om iets neutralers te geven.

Boeketten van zeven of meer bloemen vereisen al een goed ontwerp, omdat ze door niets worden vastgemaakt en de neiging hebben om onnauwkeurig te "verbrokkelen" in een vaas.

Welnu, boeketten van vijftien bloemen kunnen helaas al worden toegeschreven aan betekenisloze "bezems". Zoals hierboven vermeld, is het beter om in plaats daarvan een exquise bloemstuk te bestellen.

Aanbevolen: