Hoe De Systeembeheerder Te Feliciteren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Systeembeheerder Te Feliciteren?
Hoe De Systeembeheerder Te Feliciteren?

Video: Hoe De Systeembeheerder Te Feliciteren?

Video: Hoe De Systeembeheerder Te Feliciteren?
Video: Hoe ziet de toekomst van de Systeembeheerder eruit? 2024, Mei
Anonim

Er zijn elk jaar meer en meer vertegenwoordigers van het relatief nieuwe beroep “systeembeheerder”. Computers worden bijna overal gebruikt, dus je hebt mensen nodig die ze kunnen onderhouden. Echter, zoals het geval is met andere beroepen die verband houden met computers, wordt aangenomen dat "sysadmins" niet helemaal gewone mensen zijn, daarom moeten ze op een speciale manier worden gefeliciteerd.

Hoe de systeembeheerder te feliciteren?
Hoe de systeembeheerder te feliciteren?

Functies van systeembeheerders

Er zijn veel algemene stereotypen over systeembeheerders, programmeurs en andere vertegenwoordigers van de "computer"-beroepen. Voor het grootste deel komen deze stereotypen neer op het feit dat 'computerwetenschappers' totaal niet geïnteresseerd zijn in het echte leven, mensen die gepassioneerd zijn door elektronica, programma's, internet en computerspelletjes.

Tot op zekere hoogte is deze mening juist, omdat om als professional veel gevraagd te blijven, elke computerspecialist gedwongen is zijn kennis en vaardigheden voortdurend te verbeteren, aangezien geavanceerde technologieën zich in een snel tempo ontwikkelen. Daarom is het niet verwonderlijk dat dergelijke specialisten misschien niet genoeg tijd hebben voor het gewone leven. Bovendien vormt het werken met computers een nogal specifieke kijk op de werkelijkheid, waarbij het denken op een strikt logische manier wordt georganiseerd. Systeembeheerders zijn echter ook mensen en ontvangen net zo graag cadeaus als anderen, hoewel sommige van hun voorkeuren moeilijk te begrijpen zijn.

Als je een kledingstuk gaat doneren, probeer dan geen trui te dragen. Natuurlijk is het beeld van een systeembeheerder die een trui en een baard draagt erg populair, maar je moet niet op een formeel manier denken.

Een cadeau kiezen

Als uw collega, vriend of familielid als systeembeheerder werkt en u wordt geconfronteerd met de noodzaak om een geschenk te kiezen en een felicitatie voor te bereiden, is het in de eerste plaats logisch om hetzelfde te doen als in het geval van een vertegenwoordiger van een ander beroep, dat wil zeggen, leren over een hobby, hobby's, interesses en wensen. In sommige gevallen is het zelfs gemakkelijker met computerwetenschappers, omdat ze vaak zogenaamde "verlanglijsten" op sociale netwerken publiceren, dat wil zeggen lijsten met wat ze moeten geven. Geloof me, de systeembeheerder is niet altijd alleen geïnteresseerd in computers, en hij zal een geschenk leuk vinden dat niets te maken heeft met zijn hoofdtaak, veel meer dan een banale flashkaart, een nieuwe muis of een mok met het opschrift "De beste systeembeheerder ".

Houd er rekening mee dat computerwetenschappers veel eerder dan gewone mensen over alle technische innovaties leren, dus het zal heel moeilijk zijn om originaliteit te tonen door hem iets technischs te geven.

Een certificaat voor een parachutesprong, een paintballspel of gewoon een diner in een restaurant kan een goed cadeau zijn. De eerlijke observatie dat systeembeheerders niet veel aandacht besteden aan hun uiterlijk, kan ook een of andere optie pushen. Een goed overhemd of stropdas zou bijvoorbeeld in de garderobe van elke man moeten zijn, dus zo'n geschenk zou heel waardig zijn. Vergeet ten slotte het laatste stereotype niet - de liefde van systeembeheerders voor bier. Ook hier vind je een originele oplossing, bijvoorbeeld een cadeauvat met bier of een bijzondere bierpul. Daarnaast komt het gebruik van whisky stilaan in de mode, wat op zich al een geweldig cadeau is.

Aanbevolen: