Hoe Banketten Te Serveren?

Inhoudsopgave:

Hoe Banketten Te Serveren?
Hoe Banketten Te Serveren?

Video: Hoe Banketten Te Serveren?

Video: Hoe Banketten Te Serveren?
Video: 2 manieren om Servetten te vouwen 2024, Mei
Anonim

Veel gerenommeerde bedrijven en ondernemingen organiseren banketten voor hun werknemers; dergelijke evenementen zijn behoorlijk populair geworden. Service moet op het juiste niveau zijn, zodat klanten contact opnemen met uw instelling.

Hoe banketten te serveren?
Hoe banketten te serveren?

instructies:

Stap 1

Neem voordat het banket begint een aperitief in een aparte ruimte. Bezoekers moeten wachten op de hoofdgasten. Bij het aperitief worden diverse drankjes geserveerd. Daarnaast kunt u de gasten hapjes aanbieden.

Stap 2

Vul alle glazen van tevoren 2/3 vol en plaats ze op een klein dienblad. De containers moeten twee tot drie centimeter uit elkaar staan. Hoge glazen moeten in het midden van het blad staan en lage glazen moeten dichter bij de rand staan.

Stap 3

De ober houdt het dienblad in zijn linkerhand en de rechter achter zijn rug. Hij moet de gasten drankjes aanbieden en hun namen vertellen. Als een van de bezoekers een drankje bestelt dat niet op het dienblad staat, moet de ober hem de bestelling brengen. Bij afwezigheid van de gewenste, zal de medewerker de gast een ander drankje aanbevelen, vergelijkbaar met het drankje dat hij heeft besteld.

Stap 4

Als er nog twee of drie glazen op het dienblad staan, moet de ober de voorraad aanvullen en onderweg lege glazen oprapen.

Stap 5

Tijdens het banket zijn de kelners die als eerste de zaal binnenkomen de verste tafels. Vis, groenten, kaviaar en boter worden als eerste geserveerd. Daarna komen de obers naar buiten om het vlees te serveren. Vervolgens worden warme gerechten, dessert, fruit en drankjes geserveerd. Na het opdienen van de gerechten staat de ober met zijn gezicht naar de tafel op een afstand van twee of drie stappen van de gasten.

Stap 6

Als een van de gasten een toast uitbrengt, stopt de bediening. Maaltijden en snacks worden aan de linkerkant geserveerd en drankjes aan de rechterkant. Warme hapjes moeten in cocotte-makers, desserts - in kommen, soepen - in borden, warme dranken - in kopjes worden geplaatst.

Stap 7

Voordat u gerechten serveert, moeten gasten worden gewaarschuwd door te zeggen "laat me zetten". Voor gerechten die meestal met de hand worden gegeten, worden servetten en kleine kopjes met water en een schijfje citroen gebracht.

Stap 8

Lever desserts, snoep, cakes, koekjes, noten, suiker en asbakken. De tafel kan worden geconserveerd met cognacglazen en koffiekopjes. Voor elke gast wordt een kopje geplaatst met het handvat naar links, de afstand tot de rand van de tafel is vijf tot tien centimeter. De lepel wordt met het handvat naar rechts op de schotel geplaatst. De glazen worden achter de kopjes geplaatst.

Stap 9

Wanneer koffie wordt geserveerd, moet de ober melk en room aan de gasten aanbieden. Voor thee heb je nog een kop, schotel en lepel nodig. Citroen wordt geserveerd in een outlet. De van drank bevrijde gerechten worden op verzoek van de gast bijgevuld. Het theekopje wordt niet bijgevuld, de thee wordt in een ander kopje geserveerd. Op elke tafel moeten wijnglazen met gekookt of mineraalwater staan.

Aanbevolen: