Hoe Kerstgerechten Te Versieren?

Inhoudsopgave:

Hoe Kerstgerechten Te Versieren?
Hoe Kerstgerechten Te Versieren?

Video: Hoe Kerstgerechten Te Versieren?

Video: Hoe Kerstgerechten Te Versieren?
Video: Hoe Mooie Vrouwen Aanspreken: De Beste Tactiek 2024, April
Anonim

Een gerecht op een originele manier decoreren, betekent het minstens de helft aantrekkelijker maken. Een mooi opgediende en gegarneerde salade zorgt voor veel meer trek dan alleen een vormeloze massa op een bord. Daarom proberen ze in restaurants en cafés zelfs het meest elementaire gerecht met verfijning te serveren.

Hoe kerstgerechten te versieren?
Hoe kerstgerechten te versieren?

instructies:

Stap 1

Om een restaurant verfijning te geven aan een feestelijk gerecht, moet u een paar eenvoudige regels onthouden. Het eerste dat moet worden bepaald bij het serveren van een gerecht, zijn de gerechten waarin het gerecht wordt geserveerd, meestal een bord. Een enorme keuze aan vormen, kleuren en texturen van modern servies stelt u in staat om voor elke smaak een bord te kiezen. Een vierkante of zwarte plaat ziet er bijvoorbeeld heel origineel en mooi uit. Als het gerecht bedoeld is om met saus te worden geserveerd, kan de saus meteen figuurlijk op een bord worden verdeeld, wat een extra delicatesse zal toevoegen.

Stap 2

Het volgende moment in het ontwerp van het gerecht is het op het bord leggen. Als het gerecht niet vloeibaar is, zoals een salade of bijgerecht, kunt u een speciaal gerecht gebruiken. De vorm kan elke zijn, het hangt allemaal af van de smaak van de chef-kok. De schaal wordt in een mal gelegd en vervolgens wordt de mal voorzichtig verwijderd. Naast een mooi versierd bijgerecht kun je een biefstuk of hak op een slablad leggen. Als je soep moet serveren, dan is een uitstekende optie om een bord met een kuiltje te gebruiken, waar de soep op wordt gegoten. Op de rand van het bord kun je een sneetje brood of croutons leggen.

Stap 3

Nadat de plaat is geselecteerd en de schaal er al in zit, is de laatste fase de decoratie van de bijna voltooide compositie. Verse kruiden en groenten worden het meest gebruikt voor decoratie. Daarnaast kun je een paar blaadjes groen op de salade leggen, of gewoon uienveren met een kruis erop. Je kunt de soep ook garneren met peterselie, dille, koriander of munt. Veelkleurige paprika's met een patroon zullen er ook erg mooi uitzien. En voor degenen die een echt meesterwerk op een bord willen creëren, kunt u aanbieden om bovendien verschillende bloemen te snijden van radijs, komkommer, courgette, tomaten, wortelen of andere groenten die u lekker vindt, wat zal helpen om het gerecht een echt unieke uitstraling te geven.

Stap 4

En het laatste waar je op moet letten bij het decoreren van een gerecht, is gevoel voor verhoudingen. Daarom moet u onthouden dat het belangrijkste op het bord tenslotte het gekookte voedsel is en niet de decoratie.

Aanbevolen: