Hoe De Paastafel Te Versieren En Te Versieren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Paastafel Te Versieren En Te Versieren?
Hoe De Paastafel Te Versieren En Te Versieren?

Video: Hoe De Paastafel Te Versieren En Te Versieren?

Video: Hoe De Paastafel Te Versieren En Te Versieren?
Video: BSO - Maak een eierdopje voor op de paastafel 2024, April
Anonim

Paaszondag is een speciale feestdag die een zorgvuldige benadering van tafeldecoratie vereist. In Rusland hebben zich bepaalde serveertradities ontwikkeld en op deze dag moeten de attributen van Pasen op tafel aanwezig zijn, als symbool voor licht, leven en constante vernieuwing.

Hoe versier je een tafel voor Pasen
Hoe versier je een tafel voor Pasen

Noodzakelijk

  • - gekleurde eieren;
  • - Paastaarten;
  • - Kwark Pasen;
  • - bloemen;
  • - wilgentakken;
  • - wijn "Cahors";
  • - geschenken;
  • - kaarsen;
  • - groentjes enz.

instructies:

Stap 1

Kook en beschilder eieren - ze zijn een belangrijk kenmerk van de paastafel. Om ze kleur te geven kook je ze in een kleurbouillon, bijvoorbeeld met uienschillen, berkenblad of met bieten. Je kunt ook kunstmatige voedselkleuren of andere manieren gebruiken om de eieren te kleuren. Dompel ze bijvoorbeeld in rijst, wikkel ze vervolgens in kaasdoek en kook ze met kleurstof. Of gebruik speciale religieuze emblemen. Lees de bijbehorende instructies voor informatie over hoe je eieren ermee kunt versieren.

Stap 2

Plaats de gekleurde eieren in een mand en plaats ze in het midden van de tafel. Het is gebruikelijk om ze op een ondergrond van levend groen te plaatsen, wat de eeuwige triomf van het leven symboliseert. Je kunt het kruid kopen, of je kunt het van tevoren bereiden (een tot twee weken van tevoren): giet aarde in een kopje, verdun het met water tot het halfvloeibaar is en plant haver- of waterkerszaden. Gekleurde eieren in een nest zien er origineel uit - rol het uit droog gras, gekleurd draad, draad of ander materiaal.

Stap 3

Bak of koop dan zeker kant-en-klare paastaart. Paascake is een soort kerkartos, een van de oudste symbolen van de opstanding van Christus. Bak de cake strikt volgens het recept, op Schone Donderdag, decoreer met rozijnen, noten, glazuur, fondant, maanzaad, poedersuiker, suikerwerkhagelslag. Als je kunt, schilder dan een kruis met glazuur of bestrooi met suikerwerkhagelslag, schrijf de letters "ХВ" (ze betekenen de uitdrukking "Christus is verrezen").

Stap 4

Paaskwark is ook een traditioneel gerecht op de feesttafel. Het is moeilijk om in een winkel te kopen, dus maak het zelf. Versier de afgewerkte Pasen met de letters "ХВ" (tijdens het koken is het het beste om een speciale reliëfvorm te gebruiken, waardoor de letters op het oppervlak van het product lijken te worden geperst, maar als het er niet is, teken dan gewoon de afkorting "ХВ" met behulp van een deegspuit of lay-out met heldere dragees).

Stap 5

Zet rode kaarsen voor Pasen en paastaarten, daarnaast kun je de tafel versieren met kaarsen. Koop meerdere kandelaars in dezelfde stijl, of maak er zelf een met helften van gebroken, rauwe eierschalen.

Stap 6

Dieren - konijnen of lammeren (lammeren) - zijn ook paassymbolen. Ze worden op tafel gezet in de vorm van porseleinen of pluche beeldjes, uit boter gesneden, chocolade gekocht.

Stap 7

Zet verse bloemen en Cahors kerkwijn op de paastafel. Zorg ervoor dat je wilgentakken plukt, een symbool van lente en vruchtbaarheid. Leg bij elk bord een klein cadeautje voor de gast, je kunt het in cadeaupapier wikkelen en versieren met een lint.

Aanbevolen: