Hoe De Paastafel Te Dekken

Inhoudsopgave:

Hoe De Paastafel Te Dekken
Hoe De Paastafel Te Dekken

Video: Hoe De Paastafel Te Dekken

Video: Hoe De Paastafel Te Dekken
Video: Modern de tafel dekken in een paar simpele stappen | Westwing stijltips 2024, April
Anonim

Lange tijd in Rusland stond de paastafel vol met gerechten, omdat ze zich met speciale zorg op de vakantie voorbereidden. In de loop der jaren is er weinig veranderd en vandaag wordt Pasen niet minder wijdverbreid gevierd, en de rijk gedekte tafel zou wel eens als reden kunnen dienen voor de trots van de gastvrouw.

Hoe de paastafel te dekken
Hoe de paastafel te dekken

Noodzakelijk

tafelkleed, servies, paasgerechten

instructies:

Stap 1

Overweeg van tevoren het menu, rekening houdend met de tradities van het vieren van Pasen. Volgens de vastgestelde regels kan een tafel voor Pasen niet zonder gerechten als gekleurde eieren en paaskoekjes. Deze laatste worden in een aantal regio's Pasen genoemd.

Stap 2

Plaats haverzaden een week voor het evenement in vochtig gaas. Als ze ontkiemen, worden ze een prachtige decoratie voor het gerecht waarop paaseieren worden geserveerd.

Stap 3

Bedek de tafel met een elegant tafelkleed en leg het bestek en de borden erop, met paaskoekjes in het midden.

Stap 4

Versier de tafel indien mogelijk met verse lentebloemen. Je kunt kleine potjes bloeiende hyacinten op tafel zetten. De tafel moet er feestelijk uitzien.

Stap 5

Je kunt kaarsen gebruiken als tafeldecoratie, wat erg symbolisch is, omdat ze een symbool zijn van de opstanding van Christus.

Stap 6

Een ander symbool van Pasen is de paashaas, die vruchtbaarheid aanduidt. Op tafel kun je een voddenbeeldje van dit dier, een beeldje, of honderd versieren met een chocoladehaas.

Stap 7

Om de historische oorsprong van de vakantie te benadrukken, kunt u gerechten gebruiken die gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Kleiplaten naast paaseieren zien er veel beter uit dan glaswerk in moderne stijl.

Stap 8

U kunt alle paasgerechten op tafel zetten. Sommige families bereiden voor deze dag wrongelmassa volgens een speciaal recept, met gekonfijte vruchten en boter, terwijl anderen zich geen vakantie kunnen voorstellen zonder rijk geleivlees.

Aanbevolen: