Paastafel: Hoe Versier Je Hem Volgens De Beste Tradities

Inhoudsopgave:

Paastafel: Hoe Versier Je Hem Volgens De Beste Tradities
Paastafel: Hoe Versier Je Hem Volgens De Beste Tradities

Video: Paastafel: Hoe Versier Je Hem Volgens De Beste Tradities

Video: Paastafel: Hoe Versier Je Hem Volgens De Beste Tradities
Video: миндально-кофейный торт БЕЗ МУКИ торт AGNES BERNAUER! Вкуснейший торт! РУЧНЫМ МИКСЕРОМ! Без глютена 2024, April
Anonim

Elke familie heeft zijn eigen paastradities. Iemand gaat naar de kerk voor een avonddienst, iemand probeert die dag de natuur in te gaan of gasten uit te nodigen. Maar hoe iemand deze dag ook doorbrengt, ze kunnen niet zonder een feestelijke tafel, waar de hele familie en beste vrienden samenkomen. Wat het zal zijn, hangt alleen af van je verbeeldingskracht en verlangen, omdat er veel interessante ideeën zijn die je tot leven kunt brengen.

Hoe versier je een paastafel
Hoe versier je een paastafel

Noodzakelijk

  • -tafelkleed;
  • -servetten;
  • -Paascake;
  • -Liaan;
  • - jeneverbes takken;
  • -rieten mand;
  • -satijnen linten;
  • -papieren bloemen;
  • -eieren;
  • - uienschillen;
  • - Paasstickers;
  • - zaden van tarwe, haver of waterkers;
  • -boomtakken;
  • -Natuurlijke bloemen;
  • -glanzend papier;
  • - kunstnijverheidsartikelen.

instructies:

Stap 1

De tafel ziet er rijker en eleganter uit als je hem bedekt met het mooiste tafelkleed. Het kan van elke kleur zijn (alleen niet donker), monochroom of in een "doos", een bloem. Als je er een vindt die is versierd met afbeeldingen van eieren of kippen, is dat geweldig, want ze zijn een van de belangrijkste paassymbolen. Maar met een gewoon puur wit tafelkleed red je het wel.

Stap 2

Zet zeker een paastaart met een kruis in het midden van de tafel. Je kunt het decoreren met poedersuiker fondant, glazuur, maanzaad, speciale veelkleurige hagelslag van granen of kokosnoot, noten of rozijnen. Zelfs als je zelf geen paastaart hebt gebakken, maar gewoon in een winkel hebt gekocht, zullen glazuur en heldere besprenkeling, snoep en noten het een huiselijke uitstraling geven en het veel smakelijker maken.

Stap 3

Leg de cake op een grote schaal, op een mooi kanten servet en eromheen - een verscheidenheid aan gekleurde eieren. Of een andere optie: weef een krans van de wijnstok, versierd met groene takjes buxus, thuja of jeneverbes. In het midden van deze krans ziet de paastaart er ook geweldig uit. Je kunt hiervoor ook een lage rieten mand gebruiken. Wikkel de handvaten van de mand met heldere satijnen linten, versier met papieren bloemen of in de winkel gekochte kunstmatige vogels of vlinders.

Stap 4

De tweede zeer mooie en verplichte decoratie van de feesttafel voor Pasen zijn eieren, die het leven en de wedergeboorte symboliseren. Ooit waren ze voornamelijk in rode en paarse kleuren geschilderd. Maar vandaag kunnen ze elke felle kleur krijgen. Om dit te doen, moet je natuurlijk nog vóór Bright Sunday werken. Betrek de kinderen erbij, zij helpen u graag verder.

Stap 5

Traditioneel kun je je eieren kleuren met uienschillen. Afhankelijk van de hoeveelheid en de verblijftijd van de eieren in kokend water, kunnen kleuren worden verkregen van crème tot donkerbruin. En als u bladeren of snijbloemen vooraf bevestigt, kunt u versierde eieren krijgen. Het kan nog makkelijker - in winkels vind je veel kant-en-klare mooie stickers. Het blijft alleen om ze aan de schaal te bevestigen.

Stap 6

Beschilderde eieren zien er effectiever uit tegen een groene achtergrond. Het kan worden "gegroeid". Koop tarwe-, haver- of waterkerszaden twee weken voor Pasen. Zaai ze 10 dagen voor Bright Sunday in een kleine hoeveelheid aarden mengsel in een bord of bak. De grond moet altijd vochtig zijn en om een broeikaseffect te creëren, moet u deze afdekken met een glazen bak of plastic zak en de bak op het raam plaatsen. Wanneer de zaden zijn ontkiemd, draai ze dan zodat het gras gelijkmatig groeit. Met Pasen ontvangt u een uitstekend groen "tapijt" dat uw ogen op de feesttafel zal verrassen.

Stap 7

Probeer ook de tafel te versieren met takken en verse bloemen. Er komen verse bladeren aan de takken als je ze een paar dagen voor Pasen in een vaas met water zet.

Stap 8

Omdat het gebruikelijk is om met Pasen geschenken aan vrienden en familieleden te geven, kun je ze ook tot een van de tafeldecoraties maken. Neem gekleurd glitterpapier en maak er kleine zakjes of doosjes van. Je kunt er een ei, snoep, gekonfijt fruit, noten en andere lekkernijen in doen.

Stap 9

Voor tafeldecoratie kunt u ook nationale elementen gebruiken - objecten van decoratieve en toegepaste kunst. Deze kunnen rijkelijk worden geverfd of worden gemaakt in elke artistieke stijl, eieren, versierde handdoeken, kaarsen, servetten, enz.

Aanbevolen: