Hoe De Tafel Te Dekken Voor Gasten

Inhoudsopgave:

Hoe De Tafel Te Dekken Voor Gasten
Hoe De Tafel Te Dekken Voor Gasten

Video: Hoe De Tafel Te Dekken Voor Gasten

Video: Hoe De Tafel Te Dekken Voor Gasten
Video: Hoe dek ik een tafel voor gasten ? 2024, April
Anonim

Een feestelijk gedekte tafel geeft zelfs de meest gewone maaltijd een bijzondere sfeer. Als uw gasten onverwachts komen en uw maaltijd niet erg overvloedig is, kan het dekken van de tafel u helpen de aandacht af te leiden van de afwas en uw diner elegant en ceremonieel te maken. Hoe dek je de tafel goed voor gasten?

Hoe de tafel te dekken voor gasten
Hoe de tafel te dekken voor gasten

Noodzakelijk

  • - tafelkleed;
  • - servetten;
  • - servies;
  • - bestek;
  • - een vaas met decoratie.

instructies:

Stap 1

Leg het tafelkleed neer. Volgens de regels van de etiquette moet het minimaal 25 cm aan de tafel hangen en niet lager dan de stoelen van de stoelen. De hangende hoeken van het tafelkleed moeten de poten van de tafel bedekken. Een informele bijeenkomst kan worden aangekleed met een helder tafelkleed, klassiek wit is geschikt voor alle gelegenheden.

Stap 2

Onder de borden en het bestek voor één persoon worden onderzetters geplaatst. Ze zijn verschillend in vorm, kleur en materialen - stro, linnen, plastic.

Stap 3

Versier elke gastenverblijf met schattige kleine dingen: boeketten met bloemen of kruiden, kleine schelpen, kaarsen. Je kunt het servet van elke gast in een cilinder rollen en in een speciale ring plaatsen. Speciale kaarten voor gasten, waarop hun namen en menu's zijn geschreven, zien er erg elegant en mooi uit.

Stap 4

Zet een brede, ondiepe schaal in het midden van de tafel. Doe er fruit, groenten, bloemen, kruiden in. Om pittoresk te worden, neem geschenken van de natuur, verschillend in vorm en kleur. Een andere optie om het midden van de tafel te versieren is een lage rieten mand of een kristallen vaas, die ook met iets gevuld moet worden: noten, fruit. In het midden van de tafel kun je ook potten met bloemen zetten, een schaal met sparren takken (op nieuwjaarsvakantie), kleine pompoenen in een rieten vaas. Het belangrijkste is dat het centrum niet hoog blijkt te zijn en de gasten elkaar zien.

Stap 5

Begin nu met serveren. Zet voor elke gast een groot bord. Plaats bestek ernaast: vorken links van het bord, messen met een scherpe rand aan het bord, rechts, lepels rechts van de messen. Veel apparaten zijn meestal ingericht voor gala-recepties. Ze moeten in de volgorde liggen waarin de gerechten worden geserveerd. Plaats een bord voor gebak en brood over de vorken. Zet de saladeschalen links van de vorken. Glazen worden over de messen geplaatst, dichter bij de plaat - voor water, dan - voor wijn. Voor het dessert moet je de apparaten serveren die bedoeld zijn voor snoep.

Stap 6

Voor elk apparaat, in het midden van het bord, plaats of plaats een opgerold servet. Heeft u een informele bijeenkomst, kies dan servetten die passen bij de kleur van de onderzetters of tafelkleden. Witte of lichtgekleurde servetten zijn meer geschikt voor speciale gelegenheden.

Aanbevolen: