Hoe Maak Je Zelf Een Ansichtkaart

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Zelf Een Ansichtkaart
Hoe Maak Je Zelf Een Ansichtkaart

Video: Hoe Maak Je Zelf Een Ansichtkaart

Video: Hoe Maak Je Zelf Een Ansichtkaart
Video: Hoe maak je een ansichtkaart 2024, Mei
Anonim

De meest interessante en afgewerkte vorm is de ansichtkaart gemaakt met behulp van de applique-techniek. Bovendien verschilt dit proces van het soort creativiteit van het kind, dat iedereen al op jonge leeftijd kent, alleen doordat alles op het karton kan worden geplakt, inclusief knopen en mechanismen van horloges.

Hoe maak je zelf een ansichtkaart
Hoe maak je zelf een ansichtkaart

Noodzakelijk

  • - gekleurd karton voor de basis;
  • - gekleurd papier, tijdschriftknipsels;
  • - potloodlijm of PVA;
  • - schaar;
  • - vlecht, linten, soutache, decoratief kant;
  • - verven, kleurpotloden;
  • - stof, kunstbont;
  • - kralen, bugels, strass-steentjes, kralen.

instructies:

Stap 1

Kies het formaat en de vorm van je toekomstige ansichtkaart. Het kan ovaal, rechthoekig, rond, vierkant of driehoekig zijn. Bedenk hoe de kaart wordt geopend en waar de begroetingstekst moet komen. Knip de basis uit het karton waarop de applique zal worden geplaatst, vouw deze zoals de ansichtkaart eruit zal zien als hij klaar is.

Stap 2

Maak een schets van de afbeelding voor de ansichtkaart. Dit zal u helpen om vooraf het kleurenschema en de grootte van de onderdelen te kiezen.

Stap 3

Selecteer de materialen die je wilt gebruiken om je ansichtkaart te maken. Naast standaard gekleurd papier kunt u tijdschriftknipsels, stof, nepbont, vlechtwerk, soutache, kralen of kralen gebruiken. Probeer niet te veel zware onderdelen te gebruiken, anders zal de kaart buigen of vervormen door de zwaartekracht.

Stap 4

Kleur de binnenkant van de kaart in met de voorkant. U kunt stencils gebruiken om kleur aan te brengen binnen randen, de achtergrond te verduisteren met kleurpotloden of kleine details aan de randen te lijmen.

Stap 5

Begin met de hoofdachtergrond en de grootste details op de achtergrond. Zorg er eerst voor dat de lijm het oppervlak van de te verlijmen elementen niet aantast, zoals soms gebeurt met Moment-lijm. Het is het beste om potloodlijm of PVA te gebruiken voor het maken van ansichtkaarten, maar deze laatste kan het oppervlak van het onderdeel "golvend" maken, vooral voor tijdschriftpagina's.

Stap 6

Versier de applique met kleine details zoals vlechtwerk, bugels of strass-steentjes. Om echte tape in het karton te weven, maakt u gaten in het karton met een perforator.

Stap 7

Volume creëren. Je kunt de quillingtechniek gebruiken om de afbeelding tot leven te laten komen, of de details op kartonnen leuningpoten lijmen zoals panoramische boeken. Op de voorkant kun je ook origami figuren plaatsen.

Aanbevolen: