Hoe Maak Je Een Doe-het-zelf Kerstambacht

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Doe-het-zelf Kerstambacht
Hoe Maak Je Een Doe-het-zelf Kerstambacht

Video: Hoe Maak Je Een Doe-het-zelf Kerstambacht

Video: Hoe Maak Je Een Doe-het-zelf Kerstambacht
Video: Hoe een kegel van papier te maken. 2024, April
Anonim

Lange herfst-winteravonden zijn gewoon gemaakt om te handwerken. Waarom probeert u niet eens iets nieuws in plaats van het gebruikelijke breien of borduren? Begin bijvoorbeeld met het maken van kerstknutsels. Kinderen kunnen betrokken zijn bij gezamenlijke creativiteit - ze zullen zeer geïnteresseerd zijn en er zal genoeg werk zijn met vakantiesouvenirs voor iedereen.

Hoe maak je een doe-het-zelf kerstambacht
Hoe maak je een doe-het-zelf kerstambacht

Het is nodig

  • - groen en wit kantoorpapier;
  • - draad;
  • - schaar;
  • - PVA-lijm;
  • - priem;
  • - tandenstokers;
  • - kegels;
  • - spuiten met goud- en zilververf;
  • - kleine kerstboomversieringen en klatergoud;
  • - snoep.

instructies:

Stap 1

Wat is nieuwjaar zonder een boom? Misschien overweegt u een levende boom aan te schaffen. Een mini-kerstboom van papier in huis kan echter geen kwaad. Bovendien kan het een goedkoop, maar leuk en origineel cadeau worden.

Stap 2

Neem een vel groen A4-papier, teken er een cirkel op met een passer. Knip het uit en gebruik een liniaal en potlood om het in gelijke sectoren te tekenen. Snijd elke sectie met een schaar en vouw het in een kegel, waarbij de randen aan elkaar worden gelijmd. Verwerk dus de hele uitgesneden cirkel. Het bleek de onderkant van de boom.

Stap 3

Draai het stuk om en prik een gat in het midden met een dikke naald of priem. Maak nog een aantal blanco's van verschillende diameters. Knip een stuk draad af, vouw het ene uiteinde in een brede ring (dit wordt de basis van de boom) en maak het andere recht. Rijg de papieren delen aan de draad zodat de breedste onderaan is en de kleinste bovenaan. Knip een kleine strook uit, rol het in een kegel. Bevestig het aan de top van de boom.

Stap 4

Van kegels kan een originele kerstboom worden gemaakt. Ze kunnen in hun natuurlijke vorm worden gelaten, of ze kunnen worden versierd met gouden of zilveren spuitverf. Behandel toppen in een goed geventileerde ruimte - de verf heeft een vrij sterke geur.

Stap 5

Neem een vel gewoon wit papier en rol het op tot een smalle kegel. Smeer de uiteinden van de kegels met lijm en bevestig ze aan de basisconus. Maak de hobbels stevig vast zonder gaten. Je kunt er meerdere eikels tussen lijmen - ze zullen ook de kerstboom versieren. Versterk de langwerpige bult in plaats van de punt.

Stap 6

Versier de afgewerkte boom met kettingen, klein speelgoed, sieraden en smal klatergoud. Of je kunt de kerstboom versieren met snoep. Kies ronde, lichtgewicht snoepjes die stevig in folie zijn verpakt. Breng een druppel lijm aan op de verpakking en druk het snoepje tegen de bult.

Stap 7

Een heel spannende activiteit is het maken van sneeuwvlokken met behulp van de quilling-techniek. Snijd het witte kantoorpapier in stroken van 1/2-inch. Rol de stroken papier met een priem of tandenstoker tot een platte rol. Laat het een beetje afwikkelen, vorm een spiraal en lijm het uiteinde van de strip vast. Van een ronde spiraal kan een druppel worden gemaakt door het werkstuk aan één kant naar buiten te trekken en er met de vingers licht in te knijpen. Veel van dergelijke details zijn vereist.

Stap 8

Begin met het monteren van de sneeuwvlok. Lijm de zes druppelvormige stukjes aan elkaar tot een soort bloem. Leg de tweede rij druppels neer en bevestig ze tussen de bloembladen van de eerste rij. Lijm spiraalvormige blanco's aan het einde van elke druppel. De sneeuwvlok is klaar. Bevestig er een draad aan - dan kan de decoratie aan een kerstboom worden gehangen of aan een raamlijst worden bevestigd.

Aanbevolen: