Wat Wordt De Kalender Van Weekends En Feestdagen In In Rusland?

Inhoudsopgave:

Wat Wordt De Kalender Van Weekends En Feestdagen In In Rusland?
Wat Wordt De Kalender Van Weekends En Feestdagen In In Rusland?

Video: Wat Wordt De Kalender Van Weekends En Feestdagen In In Rusland?

Video: Wat Wordt De Kalender Van Weekends En Feestdagen In In Rusland?
Video: Wat een feestdag vandaag voor 8 April 2019 2024, Mei
Anonim

De vakantiekalender in 2018 in Rusland zal nogal verwarrend zijn: het land zal ook weekendtransfers hebben van januari tot mei en zaterdagen vóór de vakantie, die van plaats zijn verwisseld met maandagen. Aan de andere kant zal het aantal landelijke minivakanties recordbrekend zijn: naast lange nieuwjaarsvieringen kent het land nog vijf rustperiodes van drie tot vier dagen.

Wat wordt de kalender van weekends en feestdagen in 2018 in Rusland?
Wat wordt de kalender van weekends en feestdagen in 2018 in Rusland?

De manier waarop nationale Russische feestdagen worden gevierd en hoe lang de bijbehorende rustperiodes zullen duren, hangt af van de dagen van de week waarop belangrijke data voor het land vallen. In overeenstemming met de wetten van ons land, als een feestdag samenvalt met een weekend (zaterdag of zondag), wordt dit ofwel gecompenseerd door een extra rust op maandag (de "standaard" optie), of er worden speciale beslissingen genomen over de overdracht.

Bovendien probeert het ministerie van Arbeid, dat bepaalt wanneer burgers van het land moeten werken en wanneer ze moeten rusten, de afgelopen jaren situaties te vermijden waarin vakanties en de dichtstbijzijnde vrije dagen worden "verbroken" door een enkele werkdag. In dergelijke gevallen wordt besloten om het weekend uit te stellen en is het mogelijk om ze het hele jaar door volgens de wet te "shufflen". Dergelijke permutaties geven extra rustmogelijkheden, maar het verwart de vraag welke dagen zullen werken en welke niet.

Kalender voor de overdracht van vakanties in 2018

Nieuwjaarsvakanties in Rusland gaan officieel door van 1 januari tot 8 januari, en de kalenderweekends die voor deze periode vallen, worden ofwel "toegevoegd" aan de lange winterrust of worden uitgesteld tot andere maanden (waardoor de rustperiodes die verband houden met andere openbare vakantie).

Dit jaar heeft het ministerie voor de tweede optie gekozen: voor zaterdag 6 januari rusten we op 9 maart en de zondag die samenviel met Kerstmis (7 januari) wordt uitgesteld naar 2 mei. Er wordt aangenomen dat we in januari al voldoende rust hebben, maar in het voorjaar is een extra vrije dag niet overbodig. Trouwens, het ministerie van Arbeid hield zich vorig jaar aan een soortgelijk principe (en tijdens de meivorst leidde dit tot grappen dat het januari-weekend "verplaatste" naar de lente samen met het weer).

Hiermee wordt de kalender van transfers niet uitgeput. 2018 zal behoorlijk "rijk" zijn en op werkende zaterdagen - de inwoners van het land zullen drie "zes dagen" tegelijk hebben, wanneer de vrije dag wordt uitgesteld van zaterdag naar volgende maandag. Feit is dat in alle drie de gevallen vakanties op dinsdag vallen en het regime "twee vrije dagen, één dag werken, een feestdag" niet als rationeel wordt beschouwd.

In 2018 moet je werken op zaterdag 28 april, 9 juni en 29 december. Rustdagen worden overeenkomstig overgedragen naar:

  • 30 april, 1 mei vooravond;
  • 11 juni - maandag voorafgaand aan de Dag van Rusland;
  • 31 december is de laatste dag van het jaar, die officieel nog steeds als werkdag wordt beschouwd.

Hierdoor zal het land door de verplaatsingen van de zaterdagen en de weekenden in januari in 2018 een recordaantal minivakanties midden in het jaar hebben. Dit is:

  • een driedaagse vakantie ter ere van 23 februari (van 23 tot 25);
  • vier dagen rust op rij op 8 maart (van 8 tot 11);
  • vierdaagse vakantie voor de eerste meivakantie (van 29.04 tot 2.05);
  • driedaagse viering van de Dag van Rusland (10-12 juni);
  • drie rustdagen in november op Nationale Eenheidsdag (3-5 november).

Laten we, om niet in de war te raken in de talrijke overdrachten van weekends, de kalender van alle Russische feestdagen in chronologische volgorde bekijken, die de hele jaarcyclus doorloopt.

image
image

Hoe zullen we rusten op het nieuwe jaar - 2018

De volledig Russische nieuwjaarsvakantie duurt 10 dagen - het land rust van 30 december (zaterdag) tot 8 januari (maandag). Zo zal de eerste werkweek in het komende jaar iets worden ingekort - vier werkdagen stellen u in staat om na een vrij lange pauze "aan het werk te gaan".

De combinatie van vakanties met "gewone" weekenden (6 en 7 januari) wordt gecompenseerd door extra rustdagen in maart en mei. Zondag 31 januari wordt nergens overgedragen - deze dag is niet "rood", en we rusten alleen op oudejaarsavond 2018 omdat de laatste dagen van december zo goed vielen in het weekend.

Weekendschema voor 23 februari

Verdediger van het Vaderland wordt in 2018 op vrijdag gevierd. Er wordt geen uitstel voorzien: "mannendag" valt samen met twee reguliere weekenden en de rust van februari duurt drie dagen, van de 23e tot de 25e.

De arbeidsduur op de 22e dag in organisaties die zich aan de arbeidswetgeving houden, zal een uur korter zijn.

Verplaatst weekend naar 8 maart

De eerste voorjaarsvakantie van 2018 staat in het teken van een vierdaagse minivakantie. 8 maart valt op donderdag, de vrije zaterdag vanaf 6 januari wordt "verplaatst" naar vrijdag, waarna er een standaard weekend is.

De werkwoensdag voor de feestdag op 7 maart wordt uiteraard ook bij wet ingekort. In organisaties die werken met een zesdaags schema, kan rust worden "verbroken" - zaterdag en een vrije dag vanaf januari worden immers als werkdagen beschouwd.

image
image

Vakantiekalender voor de meivakantie

De viering van Lente en Dag van de Arbeid in 2018 zal ook 4 dagen duren tot grote vreugde van de zomerbewoners en liefhebbers van picknicks buiten de stad. De "shock rust" zal echter worden voorafgegaan door een verlengde zesdaagse werkweek.

Uiteindelijk zullen we van zondag (29 april) tot woensdag (05/02) uitrusten - maandag wordt "lopen" vanwege de gewerkte zaterdag, dinsdag - een feestdag, woensdag - transfer vanaf 7 januari.

Ondanks de vrij lange meivakantie, moeten ouders van scholieren en studenten voorzichtig zijn bij het plannen van uitstapjes voor deze dagen. Immers, degenen die in een zesdaagse week studeren, hebben misschien op maandag lessen volgens het gebruikelijke schema, en leraren zijn niet altijd loyaal aan het ontbreken van "tussenvakanties".

Overwinningsdag, 9 mei 2018, wordt op woensdag gevierd en op deze dagen zijn er geen transfers gepland. Zo wordt de verjaardag van het einde van de Grote Patriottische Oorlog dit jaar de enige feestdag van "één dag", en de volgende dag na de parades, processies van het "Onsterfelijke Regiment" en feestelijk vuurwerk, zullen inwoners van het land gaan te werken en te studeren.

Hoe we rusten op 12 juni

Dag van Rusland in 2018 valt op dinsdag. In dit opzicht wordt de pre-vakantieweek ook verlengd - om het weekend niet te breken, in plaats van zaterdag 9 juni rusten we op maandag 11th.

Zo begint de minivakantie ter ere van de 28e verjaardag van de goedkeuring van de Soevereiniteitsverklaring van het land op zondag 10 en duurt tot dinsdag 12.

image
image

Verplaatst weekend november

De Dag van Nationale Eenheid, die in de post-Sovjetperiode de revolutionaire 7 november verving en op de 4e wordt gevierd, is de laatste in de Russische jaarlijkse cyclus van feestdagen die wordt gekenmerkt door een landelijk weekend. Deze datum valt in 2018 op zondag en volgens het standaard standaard overdrachtschema krijgen we op maandag een extra "geen zorgendag". Zo heeft het land in november een driedaagse vakantie, die van 3 tot 5 zal duren.

Wanneer beginnen de nieuwjaarsvakantie 2019?

Nieuwjaarsvakantie 2018-2019 begint op 30 december, op zondag, en voor 31 december moeten Russen werken op de laatste zaterdag van het jaar, 29 december. De kwestie om van de laatste dag van het jaar een officiële feestdag te maken, wordt al enkele jaren besproken door de afgevaardigden van de Doema, maar tot dusver is een dergelijk besluit niet genomen - daarom, om de gelegenheid te krijgen om grondig voor te bereiden op de meest magische nacht van de jaar betaalt u met een "zwarte" zaterdag.

De duur van de nieuwjaarsvakantie - 2019 is nog onbekend. Rust tot de 8e kan als bijna gegarandeerd worden beschouwd, maar of er extra dagen aan de vakantie zullen worden toegevoegd, of ze zullen worden uitgesteld naar andere maanden, is nog onbekend, de beslissing zal pas in de zomer van 2018 worden genomen.

Hoogstwaarschijnlijk zullen de vakanties weer duren tot de 8e - als tegen die tijd de voorstanders van een radicale vermindering van de wintervakanties ten gunste van rust in mei en juni niet hebben gewonnen in de Doema. Dergelijke discussies zijn echter al vele jaren aan de gang, maar de argumenten van de "hervormers" van de vakantiekalender bleken meestal niet te overtuigen.

Aanbevolen: