Wat Moet Er Gebeuren Om De Boom Langer Te Laten Staan?

Inhoudsopgave:

Wat Moet Er Gebeuren Om De Boom Langer Te Laten Staan?
Wat Moet Er Gebeuren Om De Boom Langer Te Laten Staan?

Video: Wat Moet Er Gebeuren Om De Boom Langer Te Laten Staan?

Video: Wat Moet Er Gebeuren Om De Boom Langer Te Laten Staan?
Video: Droge huid - Wat is de oorzaak en hoe kun je het voorkomen? 2024, April
Anonim

De kerstboom is het belangrijkste attribuut van het nieuwe jaar, dus zo'n heerlijke vakantie kan niet zonder. Ze geeft ons niet alleen een feestelijke stemming, maar vult ook het huis met een aangename geur van dennennaalden. Als u wilt dat de groene schoonheid u zo lang mogelijk pleziert, moet u bij de installatie rekening houden met een paar eenvoudige aanbevelingen.

Wat moet er gebeuren om de boom langer te laten staan?
Wat moet er gebeuren om de boom langer te laten staan?

Hoe de boom langer te houden?

Als je een paar dagen eerder een groene schoonheid hebt gekocht, haast je dan niet om hem te installeren. Het is beter als je de boom een paar dagen in de kou bewaart. Als dit niet mogelijk is, is het noodzakelijk om het uiteinde van de boomstam onder te dompelen in een bak gevuld met water en glycerine. Voor 10 liter water moeten er 2-3 eetlepels glycerine zijn. Als u dit bestanddeel niet heeft, kunt u 0,5 theelepel ureum toevoegen.

Om ervoor te zorgen dat de boom niet zo lang mogelijk afbrokkelt, moet u deze correct installeren. De meest ideale optie is zand, en hoe dan ook niet, maar zeker schoon. Voeg na het vullen van de emmer met zand een liter water toe, gemengd met een kleine hoeveelheid glycerine of gelatine. Er kan een andere oplossing worden gemaakt. Om het te bereiden, heeft u één aspirinetablet en 2 eetlepels kristalsuiker nodig. Besluit je deze optie te gebruiken voor het plaatsen van een kerstboom, dan moet je op het volgende letten: de boomstam moet minimaal 20 centimeter in het zand staan. Vergeet ook niet om water te geven - het moet om de twee dagen worden gedaan.

Er is nog een andere optie, maar die houdt de boom korter vers. Vul de voorbereide container met water en voeg een halve theelepel citroenzuur toe, evenals een theelepel gelatine en wat krijt. De laatste moet worden voorgeplet.

De laatste manier om de boom te behouden, is door de plaats waar de boom is gekapt in te wikkelen met een doek die is bevochtigd met een speciale oplossing. Om 1 liter oplossing te bereiden, heb je 2 eetlepels Triple Cologne en een eetlepel glycerine nodig. Na 10 dagen moet een nieuw mengsel worden gemaakt. Wanneer de tweede periode van 10 dagen is verstreken, moet de doek worden bevochtigd met gewoon schoon water.

En het laatste om altijd te onthouden. Welke methode je ook gebruikt, aan de onderkant van de stam moet je de bast 8-10 centimeter afsnijden. Door de stam op deze manier te trimmen, open je de verse poriën van de boom, waardoor hij veel langer meegaat.

Aanbevolen: