Wat Te Doen Om De Boom Langer Te Laten Staan?

Wat Te Doen Om De Boom Langer Te Laten Staan?
Wat Te Doen Om De Boom Langer Te Laten Staan?

Video: Wat Te Doen Om De Boom Langer Te Laten Staan?

Video: Wat Te Doen Om De Boom Langer Te Laten Staan?
Video: 10 LEUKSTE PROEFJES! 2024, Maart
Anonim

Een echte kerstboom in huis zal de feeststemming alleen maar verhogen. Het gebeurt gewoon dat de groene boom geen tijd heeft om het nieuwe jaar in al zijn pracht te vieren - de naalden beginnen af te brokkelen. Er zijn een paar eenvoudige regels die ervoor zorgen dat uw kerstboom veel langer meegaat dan normaal.

Echte kerstboom
Echte kerstboom

Allereerst moet u de juiste boom kiezen. Het moet vers gesneden zijn. Hier moet u zich laten leiden door de volgende borden:

  • de kleur van de naalden is heldergroen, gele naalden spreken van een oude kap, grijstinten duiden op ziekteverwekkend;
  • de naalden mogen niet afbrokkelen; om dit te controleren, moet je met je hand in het takje knijpen;
  • bij het wrijven van een tak moet een karakteristiek fris aroma worden gevoeld;
  • takken moeten goed buigen, maar niet breken;
  • als er een donkere rand op de zaagsnede van de boom zit, dan is deze lang geleden gekapt;
  • er mogen geen sporen van groei of schimmel op de stam zijn.

Bij het kiezen van een boom dient u rekening te houden met de weersomstandigheden. Bij vorst gekapte kerstbomen kosten veel minder. Het is niet de moeite waard om een boom in een pakket te kopen. Als de verkoper het niet wil uitpakken en tonen, zou dit moeten waarschuwen.

Kleinere bomen zijn persistenter, dus koop niet de grootste spar, hoe mooi deze ook is.

Het is beter om de aankoop op uw handen of op een slee naar huis te brengen. Het is beter om de installatie een dag na de aankoop in de kamer te starten, het is beter om niet meteen te rennen om je aan te kleden - de boom moet wennen aan de hitte.

Als er verwarmingstoestellen in de buurt zijn, zal de spar sneller geel worden. Er moet vochtige lucht in de kamer zijn. Het is aan te raden om de green beauty elke dag te sprayen met een sprayflacon. De boom kan tot drie liter water per dag "drinken".

Elke boom heeft een individuele houdbaarheid. Een dennenboom kan bijvoorbeeld gemiddeld twee weken meegaan, terwijl een dennenboom maar tien dagen meegaat. De spar gaat het minst mee - de naalden kunnen binnen zeven dagen beginnen af te brokkelen.

Aanbevolen: