Hoe De Boom Langer Te Laten Staan?

Inhoudsopgave:

Hoe De Boom Langer Te Laten Staan?
Hoe De Boom Langer Te Laten Staan?

Video: Hoe De Boom Langer Te Laten Staan?

Video: Hoe De Boom Langer Te Laten Staan?
Video: Hoe is de maan ontstaan? | DE MAAN 2024, April
Anonim

Een van de symbolen van het nieuwe jaar is een elegante kerstboom. Op nieuwjaarsvakantie versiert ze bijna elk huis. Bovendien, als kunstmatige analogen lang kunnen staan en absoluut hun uiterlijk niet verliezen, vereist de installatie van een levende boom speciale voorwaarden.

Hoe de boom langer te laten staan?
Hoe de boom langer te laten staan?

Het is nodig

  • - zand;
  • - zout;
  • - suiker;
  • - aspirine;
  • - gemalen krijt;
  • - citroenzuur;
  • - ammonium nitraat;
  • - superfosfaat;
  • - kaliumnitraat.

instructies:

Stap 1

Kies de juiste boom. De boom moet er massief en donzig uitzien - de takken van een gezonde boom zijn sterk en veerkrachtig, de naalden zijn groen en niet afbrokkelend. Een boom met kleine naalden gaat het langst mee en de stam moet ook bedekt zijn met naalden. Let op de integriteit van de kroon - als deze afbreekt, zal de boom snel uitdrogen.

Stap 2

Bereid het vat voor. Maak geen plotselinge temperatuurveranderingen - als je een kerstboom op straat hebt gekocht, houd hem dan enkele uren in de ingang of op het balkon. Houd de spar niet warm, want dan verliest hij snel zijn frisheid. De stam van de boom moet worden blootgesteld - hak de onderste takken af, zodat de basis ongeveer 20 centimeter zichtbaar is (schaaf de schors af met een scherp, dun mes).

Stap 3

Kies een manier om de boom op te slaan. Je kunt de spar in een bak met water of zand doen - de materiaalkeuze hangt af van de grootte van de boom en je intenties om de levensduur van de schoonheid van het nieuwe jaar te verlengen. Zand wordt als ideaal beschouwd om de boom te versterken en, met de juiste voeding, zal de boom langer meegaan.

Stap 4

Bereid een voedingsoplossing voor. Meng zout en suiker (elk 2 eetlepels), los het poeder op in water (2-3 liter), voeg een aspirinetablet toe - deze samenstelling geeft voeding aan de boom en voorkomt rot. Los een snufje citroenzuur en een beetje gekneusd krijt op in 3 liter water. Deze twee opties kunnen worden gebruikt voor hout van kleine afmetingen dat in een container met een wateroplossing kan worden bewaard. Voor grote bomen is extra wapening met zand nodig.

Stap 5

Voeg een liter water toe aan schoon zand met een aspirinetablet en 3 eetlepels suiker erin opgelost - in de resulterende massa plaats je de stam van de kerstboom en stamp je voorzichtig de compositie aan. Geef het zand regelmatig water met opgeloste aspirine en enkele korrels kaliumpermanganaat.

Stap 6

Houd de boom vers. Besproei de takken eenmaal per dag met water uit een spuitfles en voeg een paar eetlepels van een mengsel van ammoniumnitraat, superfosfaat en kaliumnitraat (2: 1: 0, 5) toe aan de container met de oplossing. Elke meststof voor kamerplanten kan worden gebruikt voor dagelijkse voeding - kant-en-klare formuleringen bevatten alle elementen die nodig zijn om de boom zo lang mogelijk groen en vers te houden.

Aanbevolen: