Kerstboom Aan Het Plafond

Kerstboom Aan Het Plafond
Kerstboom Aan Het Plafond

Video: Kerstboom Aan Het Plafond

Video: Kerstboom Aan Het Plafond
Video: Een kerstboom door het plafond?! 🎄 | UTOPIA 2024, April
Anonim

Heb je ooit gehoord van het ophangen van kerstbomen? Zo niet, dan weet je het nu - dit is waar, geen fictie. Laten we hier wat meer over praten.

Kerstboom aan het plafond
Kerstboom aan het plafond

Het blijkt dat dit verre van een innovatie is. Het werd uitgevonden in de Middeleeuwen in Europa en Duitsland. In die tijd hadden de meeste mensen huizen die niet erg groot waren, of liever, zelfs klein. En iedereen wil het nieuwe jaar vieren, dus bedachten ze dit wonder. We kunnen stellen dat een aan het plafond hangende spar de enige juiste oplossing was. Ze nam niet alle ruimte in huis in. Modern speelgoed zal zo'n omgekeerde kerstboom alleen maar charme geven, dus wees niet bang om te experimenteren.

Volgens de legende symboliseerde zo'n ongewone spar de toewijding aan christelijke missionarissen. Welnu, zij gebruikten op hun beurt de takken van de bomen om de betekenis van de Drie-eenheid uit te leggen - God de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. En de spar die aan het plafond hing, bewees dat het niet alleen een bloemdecoratie voor in huis was.

In de 12e eeuw zag Duitsland de boom aan voor de boom van God en een symbool van zo'n feestdag als Kerstmis. Na een tijdje ging de religieuze betekenis natuurlijk verloren en begonnen de bomen verticaal te worden geplaatst, zoals alle mensen tot op de dag van vandaag doen.

Er wordt aangenomen dat in 1521 het Duitse volk de kerstboom voor het eerst versierde, alleen in die tijd werden miniatuurkerstbomen en iets andere versieringen gebruikt.

Zo'n ongewone spar komt weer in de mode. Het ziet er onnavolgbaar en uniek uit. Dit is de beste oplossing als je weinig ruimte in huis hebt. Zoals ze zeggen, alles wat nieuw is, is oud vergeten. Succes!

Aanbevolen: