Hoe Versier Je Een Mand Voor Pasen

Inhoudsopgave:

Hoe Versier Je Een Mand Voor Pasen
Hoe Versier Je Een Mand Voor Pasen

Video: Hoe Versier Je Een Mand Voor Pasen

Video: Hoe Versier Je Een Mand Voor Pasen
Video: Hoe haak je een mand 2024, Mei
Anonim

Pasen wordt niet alleen gecreëerd door paastaarten en versierde eieren. Op zich zijn ze natuurlijk al mooi.. Maar als je de eieren in een mooi vormgegeven rieten mand legt, zien ze er nog eleganter en smakelijker uit. Materialen voor het decoreren van een paasmandje vind je zeker in een knutseldoos, want de vormgevingsmogelijkheden kunnen verschillen.

Randen kunnen worden versierd met een smal gekleurd lint
Randen kunnen worden versierd met een smal gekleurd lint

Noodzakelijk

  • rieten mand
  • Lint knippen
  • snippers
  • Bloemen van stof
  • Katoenen draden
  • Resten van garen of
  • Luchtballonnen
  • Universele lijm
  • PVA-lijm in een plastic fles

instructies:

Stap 1

Versier het handvat van de mand. Als er een lang genoeg stuk satijnen lint is, kan het handvat er eenvoudig omheen worden gewikkeld. Het is niet nodig om het hele handvat te bedekken. Het hangt allemaal af van de lengte van de tape. Je kunt maar een paar bochten maken, zodat er gaten tussen de bochten blijven. Lijm de randen van de tape aan het handvat of aan de mand zelf. Als de tape lang genoeg is, bind je de randen van de tape aan het handvat. Versier de bevestigingspunten met kunstbloemen.

Stap 2

De mand zelf kan op verschillende manieren worden gerangschikt. Bind bijvoorbeeld de randen en de verbinding van de onderkant en zijkanten met veelkleurige wollen draden. Dit vereist een grote naald met een groot oog. Rijg de draad er op de gebruikelijke manier in, knoop de draad aan de mand zodat de punt onder de bloem verborgen is. Naai de naald tussen de spijlen en naai een knoopsgat over de rand van de mand. Deze steek ziet er goed uit met dikke, rechte draden.

Stap 3

Maak aan de zijkanten van de mand een applicatie van bloemen. Dit kunnen in de fabriek gemaakte volumetrische bloemen zijn, maar je kunt ze ook van stof maken. Als je gekleurd plakband bij de hand hebt, probeer er dan bloemblaadjes uit te knippen.

Stap 4

De samenstelling kan worden aangevuld met een speelgoedkip met kippen. Maak een kip van twee witte wollen bollen of gemêleerd garen. Blaas 2 ballonnen op, de ene groter en de andere kleiner. Trek de naald en draad door de fles PVA-lijm, wikkel de ballen. Prik dan de balletjes door en trek ze eruit. Laat de wollen ballen drogen en lijm ze vervolgens aan elkaar. Maak de sint-jakobsschelp, ogen, poten, vleugels en snavel van gekleurd papier. Maak kippen op dezelfde manier. Leg de speeltjes in de mand en leg de paaseieren er omheen.

Aanbevolen: