Hoe Versier Je Een Tafel Voor Pasen

Inhoudsopgave:

Hoe Versier Je Een Tafel Voor Pasen
Hoe Versier Je Een Tafel Voor Pasen

Video: Hoe Versier Je Een Tafel Voor Pasen

Video: Hoe Versier Je Een Tafel Voor Pasen
Video: TUIN: Tafel decoreren voor een tuinfeestje 2024, April
Anonim

Velen kijken elk jaar uit naar de heldere paasvakantie. Inderdaad, aan de vooravond moet je heerlijke taarten koken, eieren op allerlei manieren schilderen. En als de familie dit samen doet, blijkt het heel leuk en interessant te zijn. Bovendien is de zaak voor iedereen te vinden. En de laatste voorbereidingsfase is natuurlijk de vakantie zelf en de aankleding van de tafel.

Hoe versier je een tafel voor Pasen
Hoe versier je een tafel voor Pasen

instructies:

Stap 1

Onlangs is er een ongelooflijke verscheidenheid aan producten voor het versieren van de feesttafel in winkels verschenen, dus dit zal niet moeilijk zijn om te doen. Zelfs als je gewoon gekleurde eieren legt, wordt de vakantie al kleurrijk. Maar we zullen dieper ingaan op het onderwerp, in detail.

Stap 2

Laten we beginnen met Pasen. Om het er mooi uit te laten zien, kun je een speciale vorm met een patroon kopen. Je kunt het naar eigen goeddunken met je handen vormen in de vorm van een piramide of heuvel. En op de top, zorg ervoor dat je versiert met gekonfijt fruit, gedroogd fruit, noten, gekrulde koekjes, geraspte gekookte wortelen of bestrooi met suikerkruimels. Je kunt aan alle tekeningen denken: het kan een kruis zijn, een bloem, een kip of de inscripties Christus is opgestaan, Pasen, etc.

Stap 3

Paastaart is het volgende integrale onderdeel van de paastafel. De zekerste manier om het te versieren zou zijn geklopt eiwit, bestrooid met suikerkruimels. Hoewel dit een veel voorkomende optie is, ziet het er altijd erg helder en elegant uit. Bovendien zullen alle versieringen die voor Pasen zijn vermeld, ook op de kulich passen. Als alternatief kunt u kip, ei, bloemen van mastiek maken en een feestelijke cake versieren. Je kunt ook proberen te schilderen op een kulich met gesmolten chocolade. Het zal vrij ongebruikelijk en heerlijk zijn.

Stap 4

En natuurlijk kan geen enkele tafel zonder gekleurde eieren. Iedereen zou tenslotte zijn ochtend met hen moeten beginnen. Het is het beste als de eieren in verschillende kleuren zijn geverfd, met verschillende afbeeldingen om meer variatie en kleur aan de tafel toe te voegen. Er zijn veel opties voor schilderen, decoratie:

- met behulp van speciale kleurstoffen voor eieren. U kunt elke tekening met een waspotlood aanbrengen voordat u gaat schilderen. Deze plekken blijven onbeschilderd. Voor hetzelfde doel kan een tekening uit een zelfklevende folie worden gesneden, op een ei worden geplakt en in een nylon doek worden gewikkeld;

- kleuring met afkooksel van uienschil. Als je eerst stippen op het ei legt met plantaardige olie, dan blijkt het gespikkeld te zijn;

- decoratie met kralen;

- vlekken met veelkleurige draden. Neem hiervoor draden van verschillende kleuren. Wikkel een rauw ei. Om te voorkomen dat de draden tijdens het koken gaan slapen, wordt deze in een doek gewikkeld en vastgebonden. Kook tot het gaar is. Dan wordt dit alles verwijderd en blijven er veelkleurige strepen op het ei;

- gebruik van thermostickers of eenvoudige stickers;

- lijmen met zaden, granen;

- schilderen met verf.

Gekleurde eieren kunnen op stands worden geplaatst die in winkels worden verkocht. Ze zijn multi-level, wat er erg indrukwekkend uitziet op tafel. Je kunt het zelf ontwerpen of een nest kopen waarin, naast eieren, kunstmatige kuikens zullen zitten. Een zeer goede decoratieoptie zou zijn om een varkensstaarttaart te bakken die in een ring is gewikkeld. En leg eieren in het midden. Of u kunt van tevoren inkepingen in de cake maken bij het bakken met kleine keramische bakjes. Dan worden de eieren er direct in gelegd, wat handig is als er niet genoeg ruimte op tafel is.

Stap 5

Als je alles klaar hebt voor de start van de vakantie, hoef je alleen maar alles op zijn plaats te zetten. Het is raadzaam om een tafelkleed en servetten in lichte kleuren te kiezen, en het beste van alles wit met kleine patronen, als symbool van puurheid, ongereptheid. Paastaart en Pasen kunnen op mooie papieren servetten worden geplaatst. Zet kaarsen op tafel. En versier de borden met veren. Alles staat klaar Fijne vakantie!

Aanbevolen: