Hoe Versier Je Je Huis Voor Pasen

Inhoudsopgave:

Hoe Versier Je Je Huis Voor Pasen
Hoe Versier Je Je Huis Voor Pasen

Video: Hoe Versier Je Je Huis Voor Pasen

Video: Hoe Versier Je Je Huis Voor Pasen
Video: 26 GEWELDIGE KNUTSELHACKS DIE JE IN MINDER DAN 5 MINUTEN KUNT MAKEN 2024, Mei
Anonim

Pasen is een speciale feestdag voor gelovigen. Veel mensen bereiden zich van tevoren voor op deze heldere dag, proberen hun huis in te richten en speciale traktaties te bereiden. Thema-accessoires en een speciale tafelsetting zijn het beste voor decoratie.

Hoe versier je je huis voor Pasen
Hoe versier je je huis voor Pasen

Wij maken het huis schoon

De belangrijkste woondecoratie is netheid en orde. Meestal beginnen ze van tevoren met de voorbereidingen voor Pasen. In de Goede Week is er een speciale dag gereserveerd om je huis op orde te brengen - "Witte Donderdag".

Gelovige christenen voeren een algemene schoonmaak uit: gooi het opgehoopte onnodige afval weg, wassen ramen, wassen, brengen troost en orde. In particuliere woningen wordt ook afval van het erf en de tuin verwijderd.

Er wordt veel aandacht besteed aan de netheid van iconen en icon lampen. De noodzaak van een grote schoonmaak wordt verklaard door het feit dat niet alleen de mens en de natuur, maar ook alles in huis, zich verheugt in de feestdag van de verrijzenis van Christus.

En pas nadat ze orde op zaken hebben gesteld, beginnen gelovigen Pasen te koken, taarten te bakken en eieren te beschilderen.

Feestelijke tafel

De hoofdgerechten van de feestelijke paastafel zijn paaskoekjes, paaskwark met gedroogd fruit en gekleurde eieren. Ook bereiden de gastvrouwen naar eigen inzicht verschillende lekkernijen. Zorg ervoor dat je vleesgerechten kookt, want de vakantie werd voorafgegaan door de Grote Vasten en het is op Bright Resurrection dat gelovigen hun vasten kunnen verbreken en hun favoriete delicatessen kunnen proeven.

Beeld
Beeld

Als paaskoekjes en pasen vaak kant-en-klaar worden gekocht, dan beschilderen ze zelf de eieren. Hier kun je je fantasie laten zien en eieren tot de belangrijkste decoratie van de tafel maken. Voor het kleuren kunt u uienschillen, speciale stickers, kleurstoffen of voedselfolie gebruiken.

Een geweldige optie is decoupage van eieren. Je kunt de eieren ook versieren met kralen of kant.

Denk goed na over de tafelschikking. Een mooi thematafelkleed, feestelijk servies en kleine decoratieve items helpen je om een speciale sfeer te creëren voor de avond. Zet beeldjes van engelen, kippen met kippen of konijntjes op tafel. Vergeet het boeket van de eerste lentebloemen niet, het zal sfeer toevoegen en de vakantiesfeer benadrukken.

Zet zeker kaarsen op tafel, want het paasvuur is een symbool van het Licht van God dat neerdaalde na de opstanding van Jezus Christus.

Pasen decor

Het beste paasdecor is het gebruik van vieringssymbolen in huisdecoratie. Maak wat doe-het-zelf decoratieve composities.

Het nest met paaseieren erin ziet er erg interessant uit. Het kan worden gemaakt van dunne twijgen of stro, versierd met linten en kunstmatige veren.

Beeld
Beeld

Een eenvoudigere optie is om een kleine rieten mand te kopen, deze te versieren met kant-en-klare decoratieve elementen (linten, vogels, kippen) en er gekleurde eieren in te doen.

Boeketten met bloeiende wilgentakjes zijn zeer geschikt als paasdecoratie.

Paasbomen zien er heel origineel uit. Ze zijn meestal gemaakt van wilgentakjes of fruitbomen, waaraan mooie paaseieren zijn vastgebonden aan linten. Voor het gemak en gemak van de constructie, moet u de inhoud van tevoren voorzichtig uit de schaal verwijderen door de punctie en vervolgens de schaal schilderen en aan de takken van een boom hangen.

Een geweldige optie zijn composities van bloemen, thematische figuren, eieren en paascakes. Ze kunnen in het midden van een tafel of op een prominente plek in huis worden geplaatst.

Aanbevolen: