Hoe De Mand Te Versieren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Mand Te Versieren?
Hoe De Mand Te Versieren?

Video: Hoe De Mand Te Versieren?

Video: Hoe De Mand Te Versieren?
Video: KnutselTV - manden en letterbak knutselen 2024, Mei
Anonim

Velen van ons houden van rieten items in de oude Russische volksstijl. Het is altijd nauwgezet maar sierlijk werk dat een lust voor het oog is. En velen zijn zelfs jaloers op de ambachtslieden die hun talent belichamen in zulke kunstwerken van berkenbast en wilgen. Maar er is absoluut geen reden voor afgunst, omdat iedereen dezelfde mand met zijn eigen handen kan weven, zoals ze zeggen, om alle geneugten en moeilijkheden van dergelijk nauwgezet werk te kennen. Maak eerst gedroogde wilgentakjes.

Hoe de mand te versieren?
Hoe de mand te versieren?

instructies:

Stap 1

Onderkant

Neem 8 stukken dikke twijgen. De lengte mag de diameter van de toekomstige bodem niet overschrijden. Week de stokjes ongeveer 30 minuten in heet water. Splits elk van de 4 segmenten met een mes in het midden en steek de resterende 4 staven erin. Je zou een dwarsstuk van 4 bij 4 staven moeten krijgen.

Stap 2

Om de bodem te weven, neem je 20-30 staven met een diameter van 2-4 mm en een lengte van iets minder dan 1 meter. Onthoud dat om een touw in twee staven te weven, je staven van dezelfde lengte moet nemen. Steek beide dunne uiteinden van de staven in het gespleten gedeelte van het kruis. De eerste staaf moet het dwarsstuk van buitenaf vlechten en de tweede van binnenuit, terwijl hij altijd op de eerste moet worden gelegd.

Stap 3

Mandframe

Neem voor de rekken van de mand staven met een dikte van 0,5-0,7 cm en ongeveer 30 cm langer dan de hoogte van de afgewerkte mand. Ze moeten zich over de gehele diameter van de mand bevinden. Buig vervolgens alle staanders en maak de uiteinden vast met een elastische band.

Stap 4

Muren weven

Het is beter om de muren te vlechten met eenvoudig vlechtwerk. Dit is het vlechten van de rekken met één staaf volgens het "front-back, front-back"-schema.

Meet de omtrek van het bestaande frame met een centimeter en vermenigvuldig de omtrek van de toekomstige mand met 1,5. Begin met vlechten vanaf het dunne uiteinde van het takje. Plaats het naast een willekeurig rek, wikkel het van binnenuit achter het aangrenzende rek, buig van buitenaf rond het volgende rek met een staaf en ga verder volgens hetzelfde patroon. Nadat de hoogte van de mand 2 cm lager is dan de vereiste hoogte, zet u de steek vast met een touwtje.

Stap 5

De handgreep installeren Install

Neem voor een handvat een betere dikke staaf met een diameter van 1, 2-1, 5 cm en geef deze een gebogen vorm. De hoogte wordt berekend vanaf de onderkant van de mand.

Gebruik daarna een priem om het gat naast een van de palen uit te breiden en steek de staaf daar helemaal in de basis. Ook aan de andere kant.

Je eigen kunstwerk is klaar! Het zal je interieur of tuin versieren.

Aanbevolen: